Share |

Dnes večer: Killed By 9v Batteries ve Finalu

repro k akci

„Na to jak je Weiz malý a nudný město, jsme měli docela štěstí. Moje iniciační deska byla Experimental Jet Set, Trash and No Star od Sonic Youth.“ (Wolfgang Möstl z Killed By 9v Batteries)

Za deset let od doby, kdy Killed By 9v Batteries začínali v zapadákově někde u Grazu se toho změnilo dost, ale prvotní nadšení pro nezávislý rock z devadesátek je pořád neopustilo.

Ne, nemá smysl se tvářit, že Killed By 9v Batteries jsou nejprogresivnější nebo nejznámější kapela všech dob. Nejsou, ale to nevadí. 

Umí totiž servírovat ležérní hity s prstem v nose, což jasně ukazují na svojí loňské desce The Crux. Milovníci Pavement a Sonic Youth se tady sešli s producentem Patrickem Pulsingerem, co dělal desku houseovým Hercules And Love Affair nebo remixoval Pet Shop Boys a navzdory všem přírodním zákonům tohle spojení dopadlo bezvadně. Žádný radikální odklon od původních kořenů nečekejte, ale i tak je tahle nahrávka nejpopovějším počinem v historii kapely. Což není vůbec na škodu. Koncert v Praze je ideálním způsobem jak urychlit příchod léta. Nepropásněte to.

Před Killed 9v Batteries zahrají Bugmen.

Killed By 9v Batteries
13. května 2012, 19:30
Final Club, Praha

Vstup: 150 Kč


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.