Share |

Michal Prokop s Framus Five a November 2nd vystoupí v Akropoli

foto: pořadatel

Michal Prokop, který v těchto dnech natáčí po šesti letech nové album, vystoupí se svou kapelou Framus Five 15. května v pražském Paláci Akropolis a to společně s kapelou November 2nd.

Framus Five, to je Pavel Razím na bicí, Zdeněk Wimpy Tichota na baskytaru, Jan Kolář na klávesy, Jirka Šíma na saxofony, Roman Bobick Kubát na trubku a dvě instrumentální hvězdy – kytarista Luboš Andršt a houslista Jan Hrubý. Na novém právě připravovaném albu bude osm písní přímo z dílny Michala Prokopa, tři od Petra Skoumala, jedna nebo dvě Jana Hrubého a jedna až dvě od Luboše Andršta. "Definitivní výběr učiním, až budou nahrávky hotové, třeba něco i zbude," uvádí Michal Prokop. Základní představa, se kterou Michal Prokop a Framus Five jdou do studia, vychází z demosnímků, které natočil ve svém domácím studiu, ovšem už na zkouškách dochází k různým změnám a úpravám. Mnohé ještě postupně vzniká a dotváří se ve studiích, hodně se určitě změní také poté, co se ve studiu Sono nahrají základy.

Koncert 15.května v Paláci Akropolis odstartuje česká kapela November 2nd, ve které kromě zpěvačky Alexandry Langošové, neteři někdejšího porevolučního ministra vnitra Jána Langoše, hrají další ostřílení muzikanti: legendární baskytarista Vladimír Guma Kulhánek, kytarista Roman Helcl (Anna K.), pedalsteel kytarista David Babka (Aneta Langerová, Please The Trees) a bubeník Martin Vajgl (Wanastovi Vjecy, Čechomor...). Jejich nová deska s názvem „Night Walk with Me“ je jedním z nejambicióznějších nedávných projektů na domácí scéně (s nahrávkou totiž pomáhala slavná písničkářka Suzanne Vega). Finální mix měl na její doporučení na starost Tchad Blake. Zkušený producent a několikanásobný držitel ocenění Grammy je podepsaný pod nejlepšími alby Paula McCartneyho, Petera Gabriela, Sheryl Crow, Pearl Jam či Toma Waitse. Přestože má deska díky němu plastický, plný a barevný zvuk, důležitější jsou silné písničky, které všechny napsala frontmanka November 2nd Alexandra Langošová.

Záznam z vystoupení November 2nd z Divadla Archa:
http://www.youtube.com/watch?v=Y_ekBxxwL5I
 
15. 5. 19:00
Palác Akropolis

Vstupenky: předprodej v kavárně Paláce Akropolis a v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal za 280 Kč ke stání, na místě v den koncertu za 350 Kč ke stání
www.palacakropolis.cz, www.joesgarage.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.