Share |

Člověk v tísni slaví 20 let, pojďte na výstavu v Langhans

plakát

Člověk v tísni zahájil novou etapu prostoru Langhans v centru Prahy, z něhož chce vybudovat místo pro setkávání lidí, kteří chtějí aktivně ovlivňovat veřejné dění; kvalitou informací, v duchu tolerance a věcného přístupu k řešení lokálních i globálních problémů. Úvodní fotografická výstava reflektuje začátky organizace i její dnešní záběr v humanitárních, sociálních, vzdělávacích a informačních aktivitách.

„Nechceme ani nemáme ambici navázat na unikátní dramaturgii Langhans Galerie, ale rádi bychom tu vytvořili Centrum Člověka v tísni otevřené i dalším neziskovým organizacím. Jakési centrum aktivního občanství pro lidi, kterým není jedno, co se kolem nich děje,“ řekl Šimon Pánek, ředitel Člověka v tísni.

Vedle výstav tu budou moci návštěvníci shlédnout projekce dokumentárních filmů, zúčastnit se veřejných debat, využít prezenční videotéku značného množství filmů dřívějších ročníků festivalu Jeden svět, fair-tradovou kavárnu, studovnu vzdělávacích a odborných materiálů nebo školeni a workshopy Člověka v tísni a dalších neziskových společností, kterým chce organizace prostor nabídnout.

Fotografická výstava 20 let / to be continued představuje vývoj a pozadí práce společnosti i osobnosti, které její podobu nejvíce formovaly. Přináší původní, často zapomenuté fotografie z období 90. let, ale mapuje i šíři záběru humanitárních, sociálních, vzdělávacích, osvětových a informačních aktivit Člověka v tísni, který dnes působí ve 20 zemích světa a dlouhodobě i v řadě obtížných oblastí v České republice. Vedle archivních snímků výstava představuje fotografie pětice „dvorních“ fotografů Člověka v tísni: Ivy Zímové, Luboše Kotka, Ondřeje Němce, Jana Mihalička a Jarmily Štukové.

20 let Člověka v tísni v číslech
2 267 000 přímých příjemců pomoci
8 883 000 nepřímých příjemců pomoci
2 900 škol zapojených do Jednoho světa na školách
1 000 rodin politických vězňů dostalo pomoc
400 000 000 korun rozděleno po povodních v ČR
805 000 diváků na festivalu Jeden svět
290 postavených či rekonstruovaných škol 
4 800 klientů sociální práce ročně
20 700 absolventů vzdělávacích kurzů
5 539 000 000 kč využito pro pomoc

Více o Člověku v tísni i o výstavě fotek v Langhans na:
www.clovekvtisni.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.