Share |

Cirqueon přichystal kurzy cirkusového umění pro veřejnost

foto: pořadatel

Cirqueon přichystal řadu lákavých cirkusáckých kurzů i pro podzimní semestr, který začal již 1. října 2012. Kromě etablovaných kurzů podzimní sezóna přinese i lákavé novinky v podobě kurzu pozemní akrobacie s Jaroslavem Boltnarem, závěsné akrobacie s Jonášem Janků či cirkusové školky pro děti od 7 do 11 let s Kateřinou Klusákovou.

Pro podzimní sezónu připravil Cirqueon celkem 15 různých kurzů pro zájemce o nový cirkus všech věkových kategorií, které budou probíhat od 1. října 2012 do ledna 2013. I v této sezóně si návštěvníci kurzů mohou užívat pravidelnou dávku závěsné akrobacie na šálách nebo hrazdách, které jsou určené jak pro začátečníky tak i pro pokročilé studenty. Těm, kteří dávají přednost pohybu na zemi jsou zase určené kurzy moderního tance a akrobacie či fireartu.

Jednou z velkých novinek tohoto podzimu je kurz pozemní akrobacie. Povede jej uznávaný trenér sportovní gymnastiky a artista Jaroslav Boltnar, který se věnuje mj. pokročilé akrobacii na teeterboardu či ruské houpačce a dlouhodobě spolupracuje s divadelním souborem La Putyka. Cirqueon se tak rozrůstá a začíná působit také v prostorách TJ Sokol Vršovice. Řadu úspěšných a oblíbených kurzů závěsné akrobacie v této sezóně rozšíří i nový kurz určený začátečníkům, který ve čtvrtek večer povede akrobat a performer Jonáš Janků.

Cirqueon nezapomíná ani na nejmladší cirkusáky, pro které je připravena cirkusová školka. Ty v podzimním semestru vedle tradičních čtvrtků obohatí i středeční kurz pro děti ve věku 7-11 let pod vedením zkušené lektorky Lucie Liškové. Teenagery se i v tomto semestru můžou těšit na ochutnávku různých technik, které nabízí kurz Cirkus ZKUS. Akrobacii na zemi i ve vzduchu, základy závěsné akrobacie na hrazdách a ekvilibristiky provádí nová lektorka Cirqueonu, absolventka cirkusové školy Carampa v Madridu Katarína Raševová. Další oblíbenou lahůdkou je i kurz žonglování pod taktovkou dua Bratři v tricku - Adama Jarchovského a Vaška Jelínka.

„Velmi nás těší, že zájem o nový cirkus v České republice roste a že k tomu přispíváme i naší lektorskou činností. Někteří absolventi našich kurzů už  vytvářejí vlastní poloprofesionální soubory a pracují na svých prvních představeních,“ říká ředitelka Cirqueonu Šárka Maršíková, „s každým dalším semestrem se proto snažíme rozšiřovat i nabídku našich kurzů a v současné době snažíme najít i nový, větší prostor, který by lépe odpovídal rozsahu našich aktivit i partnerských akcí, které podporujeme.“

CIRQUEON (Centrum pro nový cirkus) je zastřešující organizace pro podporu a rozvoj nového cirkusu  v České republice a je také členem mezinárodní sítě Circostrada Network. Hlavní náplní Cirqueonu je poskytování informací o domácím i evropském dění na poli nového cirkusu, podpora projektů nové cirkusové vlny vznikajících v České republice a rozvoj cirkusových dovedností profesionálů i široké veřejnosti.

Přehled kurzů:

Pondělí

17:00 Akrobacie a fireart (Tomáš Horáček, Tereza Georgievová)
19:00 Moderní tanec a taneční akrobacie (Lenka Bartůňková)
20:00 Pozemní akrobacie (Jaroslav Boltnar, TJ Sokol Vršovice)

Úterý

15:00 Cirkusová školka pro děti 5 - 7 let (Petra Jančová)
17:00 Cirkus ZKUS, kurs cirkusových technik pro mladé ve věku 11 - 18 let (Katarína Raševová) 
19:00 Závěsná akrobacie na visutých hrazdách (Katarína Raševová)

Středa

15:00 Cirkusová školka pro děti 7-11 let 1 (Lucie Lišková)
17:00 Závěsná akrobacie na lanech a šálách pro začátečníky  (Salvi Salvatore a Seiline Vallée)
19:00 Závěsná akrobacie na lanech a šálách pro pokročilé  (Salvi Salvatore a Seiline Vallée)
19.00 Pozemní akrobacie (Jaroslav Boltnar, TJ Sokol Vršovice)

Čtvrtek

15:00 Cirkusová školka pro děti 7 - 11 let 2 (Kateřina Klusáková)
17:00 Žonglování, od 15 let (Adam Jarchovský a Václav Jelínek)
19:00 Závěsná akrobacie pro začátečníky (Jonáš Janků)

Pátek

17:00 Závěsná akrobacie na lanech a šálách pro začátečníky  (Stéphanie N´Duhirahe)
19:00 Závěsná akrobacie na lanech a šálách pro pokročilé  (Stéphanie N´Duhirahe)

Více informací najdete na www.cirqueon.cz nebo info@cirqueon.cz.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.