Share |

V letenském ChapiteauX se zanedlouho rozloučí kultovní představení La Putyka

foto: Archiv La Putyka

Hospodská fraška La Putyka, která dala jméno i celému souboru nového cirkusu, má za sebou stovky repríz, tuzemská i mezinárodní ocenění, letos, v duchu hesla, že v nejlepším se má přestat, zažije svou derniéru. Na posledních pár představení ještě můžete sehnat vstupenky.

Pro každého něco
Pokud jste originální projekt s pivní tématikou už viděli, na Letné cirk představí i své další divadelní kusy, které následovali po úspěšné La Putyce. Zádumčivým náturám lze doporučit Up'End'Down, novocirkusovému podobenství Nebe nad Berlínem, hravé povahy se pobaví u rodinného díla inspirovaného Macourkovými pohádkami A cirkus bude?! a všichni bez rozdílu budou žasnout nad akrobatickými výkony v nejnovější Slapstick Sonatě.

"Snažíme se překračovat hranice mezi akrobacií, moderním tancem, loutkovým divadlem, koncertem a sportem. Vytváříme vlastní specifickou poetiku a svůj pohled na žánr nového cirkusu," shrnul principál Rosťa Novák snažení souboru, které je platné pro všech pět inscenací, které do konce července odehrávají na unikátním místě, ve velkokapacitním šapitó na Letné.

"Jiné místo ve městě"
Do ChapiteauX, které najdete na letenském Špejcharu, se můžete vypravit kdykoliv - je všem otevřeno už od deseti od rána až do noci. Nechybí tu ani prostor pro menší akce, workshopy, divadelní představení a koncerty, a maringotka vybavená jako bar.

Nejbližší představení La Putyky:
6. července
7. července
25. července
26. července
27. července
28. července
29. července

Termíny dalších inscenací najdete na www.chapiteau-x.cz.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.