Share |

Ceny Apollo: Už je to hotovo, cenu má Bonus. Poslechněte si, za co ji dostal.

Na pódiu, Bonusovi přes rameno: první cena Apollo má majitele. foto JK

Nové hudební ceny znají vítěze: Cenu kritiky má Bonus.

 
19. 1. 2012 se na Nové scéně ND poprvé uděluje nová, nezávislá hudební cena Apollo. V 11 dopoledne se sešla užší porota (její členové byli nominováni širší porotou, šlo tedy o jakési best of hudebních novinářů; těší nás, že jako jediní médium máme v 10členné porotě dva zástupce).
Hodinu a půl se vedly emotivní a složité debaty. Kdo udělal desku, která je fakt nejlepší? kritérií bylo mnoho, novináři pocházeli z různých prostředí a médií (Kromě protsedi.cz například MF Dnes, Radio Expres, Respekt a další) a snažili se poctivě vybrat nejpovedenější počin. Většina z porotců přišla s několika favority, málokdo si byl jistý, že z nominovaných preferuje jen jednoho. Pily se kofeinové nápoje, málem se zapálilo Národní divadlo, žmoulaly se tužky... drama.
Po dlouhém rokování, při kterém byli někteří z členů poroty blízci infarktu, a po  hlasování, se nakonec rozhodlo: cenu dostane Bonus za desku Náměstí Míru.
Celé album si můžete poslechnout zde v naší audiosekci.
V pátek ráno dal Bonus také album zdarma ke stažení sem.
Na koncertě vystoupili živě všichni nominovaní kromě Prince of Tennis, jejichž jedne člen byl mimo město. Večerem provázel Jakub Kohák a Tereza Voříšková, celé to bylo laděné do legrace (ne úplně šťastně). Každopádně Bonus má cenu, radost a šek na 60 000.
Podrobnější report z akce připravujeme, profi fotky se chystají také.
Nominováni byli:
Bonus: Náměstí Míru
David Koller: Teď a tady
Dikolson: Bear Is Sleeping Now
Floex: Zorya
Midi Lidi: Operace "Kindigo!"
Prince of Tennis: Urbi And Orbi
Tata Bojs: Ležatá osmička


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.