Share |

Cena Revolver Revue pro Pavla Zajíčka

foto: Jiří Janda

Textař, hudebník, básník, výtvarník, svého času výjimečně příležitostný herec a prostě vůbec muž bytostně se vzpírající zařazení do běžných škatulek a přihrádek, jeden z mála žijících „posledních Mohykánů“ nejstarší generace českého undergroundu Pavel Zajíček, získal v pátek Cenu Revolver Revue.
 
„Dostává ji za své dosavadní dílo i životní postoje,“prohlásila při ceremoniálu v pražském klubu Podnik šéfredaktorka revue Terezie Pokorná. Na rozdíl od svých generačních souputníků podle ní třiašedesátiletý Zajíček dosud žádné ocenění nezískal.
 
Kromě Zajíčka a jeho DG 307 si na večírku se svými kapelami zahráli laureáti ceny z dřívějších ročníků, básník J. H. Krchovský (Krch-off band) a zpěvák a textař Tony Ducháček (Garage) a dále (dosud neoceněná) skupina Johannes Benz.
 
Zatímco hutné laudatio na adresu vyznamenaného velikána pronesl literární kritik a překladatel Martin Machovec, hvězda večera se zdržela komentářů. Tak snad jen ve stručnosti připomeňme jeho poselství návštěvníkům loňského ročníku Open Air Music Festivalu Trutnov, na němž Pavel Zajíček se svými spoluhráči vystoupil: „Nezastavujte se, buďte jako voda, která sama o sobě teče. Nezastavovat se…“


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.