Share |

Carnevale je tu

 
Vernisáží v mramorovém sále Clam-Gallasova paláce byl zahájen 6. ročník festivalu Carnevale Praha. Program karnevalu zahrnuje průvod masek, otevření města karnevalu a další zajímavý program. Festival pak bude velkolepě uzavřen barokním plesem masek – Crystal ball.
Včerejší zahájení v nádherném interiéru paláce měl minimálně při příchodu atmosféru jak ze scény z Kubrickova filmu Eyes Wide Shut, což vypadalo slibně. Šeré chodby, jemné nasvětlení navozující svit svíček, masky…ovšem v samotném sále pak program, který spíš vypadal jako estráda z 80. let nebo moderátory z „Her bez hranic“.
Barrandovské ateliéry zapůjčily jedny z nejzachovalejších, a dost možná nejhezčích kostýmů, ale všechno vypadalo tak nějak „fundusově“.
Vše bylo umocněno moderátorkou vernisáže, která emocionálně zabarveným polohlasem uváděla všechny vystupující, kolem kterých jsme v kruhu stáli, právě jako v oné scéně Kubrickova tajného maskovaného nočního setkání.
Večer byl zahájením festivalu a vernisáží výstavy, která byla vskutku minimalistická, až se zdálo, že chybí. Sestává se z prezentace kostýmů z Formanova Amadea ve dvou miniaturních výstavních sálcích.
Zahájení bylo tedy poněkud rozpačité, program vypadá slibně a nejen pro děti by mohl být příjemným zpestřením mrazivých dní, během kterých v rámci festivalu můžeme ochutnat i nějakou zabijačkovou laskominu.
Podrobný program a místa kulinářských specialit naleznete na www.carnevale.cz
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.