Share |

Čajkovského balet Labutí jezero v podání Moscow City Ballet prozáří Bratislavu, Prahu a Ostravu

foto: PR

JVS Group připravuje představení nejvytíženějšího zájezdního baletního souboru na světě.  V prosinci přijede do Bratislavy, Prahy a Ostravy proslulý Moscow City Ballet. České a slovenské publikum přesvědčí o skutečnosti, že ruská baletní škola je světová špička ve svém oboru.
 
Historie souboru
Moscow City Ballet založil v roce 1988 slavný ruský choreograf Viktor Smirnov Golovanov. Ve své tvorbě navazuje na světově proslulou klasickou ruskou baletní školu a obohacuje ji důrazem na silný emocionální prožitek z tance. Umělci tedy kromě technicky precizních výkonů tančí opravdové příběhy plné citu, vášně a energie. Moscow City Ballet je nejčastěji hostujícím baletním souborem světa. S nadšením mu aplaudovali příznivci baletu snad na všech kontinentech. Pan Viktor Smirnov sám říká: „Stávám se všemi postavami mých choreografií, dýchám s nimi a vše prožívám na plno. Totéž však vyžaduji i od svých tanečníků maximální nasazení a hluboký prožitek daného charakteru. Právě díky velmi osobnímu přístupu Viktora SmirnovaGolovanova čeká diváky vždy skvělý zážitek, který osloví taneční profesionály i laiky.JVS Group zve do Prahy tanečníky Moscow City Ballet již po podruhé. Tentokrát přidají i představení v Ostravě a Bratislavě. Po ohromném úspěchu baletu Romeo a Julie, který zatančili v Praze vloni, nás letos čeká další světová klasika, a to romantický balet Labutí jezero, což je základní kámen klasické ruské baletní školy.
 
Nejpopulárnější baletní inscenace
Labutí jezero od Petra Iljiče Čajkovského je snad nejznámější baletní dílo na světě. Tímto klasickým dílem byl inspirován také úspěšný hollywoodský film Černá labuť s Natalií Portman, která dokonce dostala Oscara za ztvárnění hlavní role.Moscow City Balletprozáří předvánoční čas klasickým romantickým vyprávěním o krásné princezně Odettě a divoké a vášnivé černé labuti Odilii. Mladý princ uvízne v nástrahách lásky a diváci se mohou těšit na krásný večer plný dokonalých baletních výkonů a strhující hudby.
 
Oficiální web Moscow City Ballet zde.
Oficiální fotogalerie a videogalerie zde.
Web pořádající agentury JVS Group zde.
Web zastupující PR agentury Blue Gekko zde.
 
Termíny představení:
2. 12. Incheba Expo Bratislava
4. 12. Kongresové Centrum Praha
6. 12. Multifunkční hala Gong Ostrava

Vstupenky v cenách od 490 Kč jsou k dostání v sítích Ticketportal.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.