Share |

Blíží se Mezinárodní festival studentského divadla Zlomvaz

foto: pořadatel akce

Mezinárodní festival studentského divadla Zlomvaz zve návštěvníky ve dnech 2. – 5. května 2018 nejen do prostor Divadelní fakulty Akademie múzických umění. Vedle divadla DISK, Studia Řetízek a učeben na DAMU se pro veřejnost otevřou také prostory Klementina a Divadla Na Rejdišti.
 
Jako mnoho významných událostí se i Zlomvaz v letošním roce dočká jubilea. „Spolu s Českou republikou oslaví náš festival pětadvacáté výročí svého vzniku. Právě vznik bude společným jmenovatelem všech programových sekcí,” vysvětluje Kristýna Kočová, manažerka sekce marketingu a PR. Od významných událostí posledních sta let se částečně bude odvíjet letošní program festivalu, který již tradičně připravují studenti druhého ročníku produkce DAMU.
 
DAMU a Divadlo Na REJDIŠTI
Hlavním dějištěm festivalu je pořádající DAMU. Návštěvníky tak denně čekají dvě velká představení odehraná v Divadle DISK, řada dalších se jich uskuteční ve Studiu Řetízek a učebnách školy. Vzhledem k rozsahu celého programu bude přichystána i druhá divadelní scéna v Divadle Na Rejdišti. Na výběr bude, jako již tradičně, z představení českých i zahraničních. Vedle souborů z brněnské JAMU a bratislavské VŠMU se objeví i soubory soubory z mnohých dalších zemí (Švýcarsko, Holandsko, Rumunsko nebo Teherán). Současně s divadly jsou pro návštěníky připraveny také přednášky zaměřené nejen na kulturu.

Letošní ročník navíc doplní unikátní akustické koncerty na střeše divadla DISK, které budou na programu vždy po konci večerního představení.
 
Klementinum
Část vzdělávacích akcí se bude konat v nedalekém Klementinu a bude vedena formou
workshopů. Pro návštěvníky bude také připravena tématická výstava z dílny studentů scénografie DAMU, která bude mapovat zlomové události, jež ovlivnily vývoj společnosti od vzniku Československé republiky. Na doprovodném programu se budou podílet i studenti dalších fakult Akademie múzických umění. HAMU představí práci svých studentů odpoledními koncerty v Zrcadlové kapli, FAMU uvede své krátké filmy, na než bude navazovat diskuse s tvůrci. Novinkou letošního ročníku se stává tzv. speed dating, který známe jako zrychlenou formu seznamování, kdy u každého stolku sedí jedna žena a muži se u nich po krátkém časovém úseku střídají. „Formát klasické seznamky proběhne i na Zlomvazu, ale až v jeho poslední den. Před tím bude na programu seznamování se nejprve s jednotlivými tvůrčími projekty a následně se samotnými tvůrci,“ upřesňuje Adam Svoboda, jeden
z organizátorů festivalu.
 
Večery nejen na Lodi Tajemství
Závěrem každého dne pro účastníky i návštěvníky festivalu přichystaný večerní/noční program s hudební produkcí. Zahajovací večer festivalu se uskuteční na Lodi Tajemství bratří Formanů. Loď vypluje ve 22:00 a návštěvníky bude unášet na vlnách Vltavy a hudby až do časných ranních hodin.
 
Všechny důležité informace a registrace naleznete na www.zlomvaz.cz či na Facebooku ZLOMVAZ - festival DAMU.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.