Share |

ProFidivadlo otevře svou třetí dekádu společenskou satirou

foto: pořadatel akce

Studentský divadelní spolek pod záštitou Fakulty informatiky Masarykovy univerzity letos představí dramatizaci Klubu rváčů podle románu, který napsal Chuck Palahniuk a do divadelní formy převedl Tomáš Hůsek. Premiéru lze shlédnout 16. května na Fakultě informatiky, reprízu a derniéru pak 23. května v kině Scala.
 
Klub rváčů je cynický román plný černého humoru, který vznikl jako reakce na současnou konzumní společnost. Hlavní hrdina trpí nespavostí a baví se návštěvou nejrůznějších podpůrných skupin pro nemocné, kde se potkává s podobně smýšlející Marlou. Spolu s přítelem Tylerem  založí Klub rváčů a vymýšlí způsoby, jak se zbavit svého znechucení ze světa.
 
Během jediného semestru se ze studentů stanou divadelní herci, kteří na prkna, která znamenají svět, převedou tento světoznámý příběh. To vše pod dohledem zkušených režisérů Zdeňka Filipce a Pavla Havelky. V souboru ovšem studenti mohou získat zkušenosti nejen herecké, ale například i s osvětlením, hudbou, zvukem, rekvizitami, scénografií či propagací.
 
Hru můžete poprvé vidět 16. května v prostorách Fakulty informatiky Masarykovy univerzity od 19:30. Reprízu 23. května v 17 hodin v Univerzitním kině Scala, stejně jako derniéru, která plynule naváže v 19:30.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.