Share |

Bizzar Bazaar - netradiční fashion bleší trh a design market v Plzni

repro k akci

Plzeňský Jižák se oblékne do alternativní módy.

Budova starého nádraží na Jižním předměstí má neopakovatelnou atmosféru, génius loci zde sálá z každé cihly. V Plzni není lepšího místa pro uspořádání módního bazaru, kde budou svá díla prezentovat mladí návrháři a designéři.

Letošní jarní Bizzar Bazaar otevře své dveře ve středu 4. dubna v 15.00 hodin. Jde o kombinaci prodejní výstavy mladých českých tvůrců a netradičního blešího trhu.
„Dbáme na to, aby prodejci nabízeli zajímavé a netradiční věci. Snažíme se eliminovat tuctovost klasických bleších trhů,“ říká Tereza Koderová, jedna z organizátorek akce.
Nadšenci do alternativní módy a designu se mohou těšit na ručně vyráběné šperky, designové módní i bytové doplňky, nové i obnošené oblečení, staré vinylové desky, komiksy nebo knihy.

„Podobné akce jsme znaly z ciziny a v Plzni nám chyběly. První bazar jsme uspořádaly čistě pro naše potěšení, pro kamarády a přátele,“ osvětluje vznik populárního Bizzar Bazaaru Adéla Svobodová, která sama tvoří pod značkou Schmucig.

Netradiční design market a bleší trh
Prodejci, kteří na Bizzar Bazaar, nabídnou své kousky, jsou pečlivě vybíráni. Nenarazíte zde na tuctovou bižuterii nebo seprané hadříky, které již dávno vyšly z módy.

„Jde o bleší trh v tom nejlepším slova smyslu. Oblečení, které zde prodejci nabízí, je často značkové, velice zachovalé a koupíte ho za pakatel. Minulý rok jsem zde pořídila značkový a téměř nenošený kabátek za devadesát korun,“ říká módní blogerka Jana Poncarová, jedna z pravidelných návštěvnic Bizzar Bazaaru.

Protože se letos přihlásilo opravdu velké množství kvalitních prodejců, bude Bizzar Bazaar opět o něco větší. „Stejně jako loni využijeme prostor v prvním patře i v přízemí. Autoři budou mít své stánky také pod schody,“ říká Adéla Svobodová.

Proč zrovna Jižák?
Budova starého zchátralého nádraží k podobné akci přímo vyzývá. Kontrast mezi novými designovými doplňky a starou industriální architekturou je provokující. Není proto náhodou, že si trojice kamarádek vybrala právě „Jižák“.
„K Jižáku máme velký citový vztah. Ta budova má úžasnou atmosféru a navíc si skvěle rozumíme s lidmi ze sdružení Johan, od kterého si prostory pronajímáme,“ doplnila Jana Matějíčková.

O Bizzar Bazaar
Autorkami Bizzar Bazzaru jsou tři kamarádky Adéla Svobodová, Tereza Koderová a Jana Matějíčková. První prodejní výstava mladých českých tvůrců a designérů proběhla v roce 2009. Letos v dubnu se koná již 12. ročník.

Návštěvníci se mohou těšit na nové kolekce mladých (nejen plzeňských) designérů a netradiční bazar s  oblečením, kde prodejci nabídnou skvělé kousky za pakatel.
 
Bizzar Bazaar
4. 4. 2012 od 15: 00
Plzeň - Jižák
 
www.facebook.com/events/153190591468379/
  http://bizzar-bazaar.webnode.cz/
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.