Share |

Chystá se další blešák Cakebreak

foto archiv pořadatele

Máme rádi blešáky a další aktivity typu "udělej si sám". V srpnu si proto nenecháme ujít Cakebreak.
Tenhle "výběrový" blešák stále roste; je určen pouze po věci z druhé ruky, od oblečení po bytově doplňky.
Info přímo od zdroje:
Kdy: pátek 12. srpna 2011, od 16:00 do 20:00 hod
Kde: Meet Factory, Ke Sklárně 3213/15, Praha 
Událost na facebooku: http://www.facebook.com/event.php?eid=187977837923447
Více informací: http://www.facebook.com/cakebreakcakebreak 
 
CAKEBREAK bleší trh NAPOSLED je pátým bleším trhem v pořadí a odehraje se přesně rok po své premiéře, v pátek 12. srpna 2011 od 16 do 20 hod. Zároveň půjde o derniéru blešáku v jeho současné podobě. Pro velký úspěch bude jeho součástí i tentokrát venkovní část pod širým nebem a počet prodejců dosáhne 67. 
Nabízené zboží je jako vždy pouze čistě "s příběhem" a „druhá ruka“, žádné designérské značky ani zavedená jména. K dostání bude vše od dámské i pánské módy (!), cédéček, knížek, porcelánu, broží, doplňků, obuvi až k prázdninovým průvodcům nebo retro brýlím.
 
Na místě bude cakebreak stánek s domácími veganskými cupcaky a koláči a domácí vegetariánské a veganské polévky.
 
Vstup je jako vždy zadarmo.
 
Od 20.00 hod bude následovat after-party v prostorách baru s DJem MA*, organizátorem večírků Kobra&Disko (ex Brutal Popular a Disqo tým, součást experimentálního Rádia Karkulka).
 
 
O CAKEBREAK bleším trhu
 
Historicky první CAKEBREAK bleší trh se odehrál v srpnu 2010 v prostorách pražské MeetFactory jakožto doprovodný program letního programu Summer Trainspotting. Původní myšlenkou, se kterou do MeetFactory přišlo duo cakebreak, bylo uspořádat malou, venkovní akci, která by svojí atmosférou připomínala např. berlínský trh na Boxhagener Platz nebo letní venkovní party. Postupem času se díky zájmu veřejnosti přihlásilo na první blešák přes 45 prodejců, kteří přinesli do Meet Factory vše od průvodců, počítačů a oblečení až k nádobí nebo šperkům. Přes neočekávaný zájem o tuto akci a úspěch blešáku se cakebreak rozhodl bleší trh opakovat jednou za čtvrt roku a pořádat ho ve velkém sále Meet Factory i v budoucnu. Druhá, podzimní edice se odehrála na začátku listopadu 2011 a získala téma “jenom druhá ruka“. Narozdíl od srpna se již neprodával žádný design, ať už domácí nebo  sériově vyráběný, a toto pravidlo platí od třetí akce až do současnosti. Název CAKEBREAK bleší trh vychází jednoduše ze jména pořadatelek, na každém bleším trhu je místo pro 40-67 prodejců, podmínky jsou pravidelně přibližně měsíc před akcí vyhlášeny na facebooku cakebreak a přihlásit se může každý, kdo je splňuje.
 
O cakebreak
 
Cakebreak ale neznamená pouze blešák, jde o filosofii a přístup, a hlavně o domácí dorty. Idea cakebreak vznikla na jaře roku 2010 a stojí za ní kamarádky Eva a Kateřina. Cakebreak je o domácím pečení veganských dortů a koláčů, bez použití potravinářských barviv a mléčných výrobků a za naopak využívání čerstvého ovoce. Na každém CAKEBREAK blešáku je samozřejmě také stánek cakebreak, kde je možné dorty ochutnat. Poprvé se představily v červnu 2010 na venkovním bleším trhu organizovaném dejvickou Klubovnou, pak se objevily také třeba na říjnovém bazaru Myriorama ve Final klubu. Cakebreak baví práce spřátelených Damebike, dívčího dua, které redesignuje stará jízdní kola a dává jim nový punc. Damebike potkáte také na každém CAKEBREAK blešáku, ke každému prodanému kolu dostane kupec dárkové balení cakebreak dortů a logo cakebreak pochází právě od designerky Damebike. 
http://www.facebook.com/cakebreakcakebreak 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.