Share |

Baví psa sledování filmů? To zjistíte na festivalu Aero Pes Fest

Žižkovské kino Aero má psy rádo a dveře na všechny projekce jsou jim vždy otevřené. Během druhého ročníku festivalu Aero Pes Fest, který se uskuteční 9. a 10. října 2015, dotáhne kino Aero své přízvisko „dog-friendly cinema” ještě o krůček dál.
 
Festival nabídne kromě osmi filmů o psech, vlcích a divoké přírodě speciální předfilmy natočené pro specifické psí vnímání, přenos psího televizního kanálu DOG TV a bohatý doprovodný program, včetně agility překážkové dráhy, ukázky cvičení asistenčních psů a dog dancingu.
Psi k nám do kina mohli vždycky. Jejich filmovému zážitku jsme se ale zatím moc nevěnovali. To se během Aero Pes Festu změní a na speciálních psích předfilmech otestujeme psí vášeň pro film,” komentuje přehlídku Zuzana Kameníková ředitelka kina Aero.
 
Ceněné dokumenty i Iñarritu
V pátek 9. 10. v 18 hodin přehlídku zahájí celovečerní dokument od Wernera Herzoga Šťastní to lidé: rok v tajze (Happy People: A Year in the Taiga, Německo, 2010), vizuálně podmanivý snímek o lovcích kožešin ze sibiřské vesnice Bakhtia, kteří žijí bez výdobytků moderní civilizace v drsném prostředí tajgy. Druhý dokumentární film přehlídky bude uveden v sobotu 10. 10. od 12 hodin. Film Nespoutaní vlci (Wolves Unleashed, Kanada, 2011), sleduje světově uznávaného cvičitele zvířat Andrewa Simpsona, který cestuje na druhý konec světa, aby se zde pokusil natočit ambiciózní film o vlcích a jeho snahu vytvořit si s divokými zvířaty pouto.
 
Dále pak na festivalu bude v pátek ve 20 hodin uveden maďarský snímek Bílý bůh (Fehér isten, Maďarsko, 2014), nositel ceny Palm Dog Award, která je na mezinárodním filmovém festivalu v Cannes každý rok udělována nejlepšímu psímu hereckému výkonu, následovat bude od 22:30 Psí odpoledne (Dog Day Afternoon, USA, 1975), slavný film Sydneyho Lumeta s Al Pacinem v hlavní roli. V sobotu od 15 hodin bude uveden francouzský rodinný film Bella a Sebastián (Belle et Sébastien, Francie, 2013). Diváci také budou moci na plátně po delší době zhlédnout Hačikó – příběh psa (Hachiko: A Dog's Tale, USA, 2009) a to v sobotu od 18 hodin a legendární Iñarritův film Amores Perros – Láska je kurva (Amores perros, Mexiko, 2000), týž den od 20:30. Celou přehlídku zakončí ve 23 hodin černá komedie Sedm psychopatů (Seven Psychopaths, VB, 2012). Před každou projekcí poběží speciální psí předfilm.
 
Psí plakáty, agility a dog dancing
Foyer kina během festivalu zkrášlí speciální kolekce dvaceti filmově-psích plakátů, kterou při příležitosti Aero Pes Festu připravila sbírka plakátů Terryho ponožky. Plakáty k filmům Vůně psí srsti, Bílý pudl, Psí dostihy, Ovčák Blesk a Neposeda dotvoří atmosféru během festivalu.
 
Před pátečními projekcemi se mohou diváci těšit na ukázky dog dancingu, v sobotu pak na ukázky cvičení asistenčních psů s organizací Helppes, agility překážkovou dráhu na dvorku a veterinární službu Petmedic, která bude během dne poskytovat konzultace. Oba dny poběží ve foyer psí TV kanál DOG TV a každý psí návštěvník dostane balíček s pamlskem a hračkou. Na radu veterináře je nastavena hlasitost během celého festivalu na nižší úroveň.
 
PARTNEŘI
Beco
Sušienkovo
Helppes
Doginni
Laetitia Bohemica
Petmedic
Marcela Čápková
Máme rádi psy
 
 
AERO PES FEST
FESTIVAL FILMŮ (NEJEN) PRO PSY
9. - 10. ŘÍJNA
 
Pátek 9. 10.
 
18:00 Šťastní to lidé: rok v tajze
20:00 Bílý bůh
22:30 Psí odpoledne
 
Sobota 10. 10.
 
12:00 Nespoutaní vlci
15:00 Bella a Sebastián
18:00 Hačikó – příběh psa
20:30 Amores Perros
23:00 Sedm psychopatů
 
Pátek 9. 10.
 
Ukázka dog dancingu – před projekcemi v 18:00 a 20:00
 
Sobota 10. 10.
Ukázka cvičení asistenčních psů Helppes – před projekcemi v 18:00 a 20:30
Agility překážková dráha na dvorku – 15:00 - 21:00
Veterinární záchranná služba Petmedic - možnost konzultace se záchranáři během celého dne.
Oba dny poběží na baru psí TV kanál DOG TV, můžete se také těšit na speciální předfilmy pro psy a balíček s pamlskem a hračkou pro každého psího návštěvníka.
Vstupenky na všechny filmy jsou v prodeji na pokladnách kin Aero, Světozor a Bio Oko nebo online na www.kinoaero.cz. Telefonické rezervace na tel. 608 33 00 88 | PO-PÁ 10-17h.
 
 
 
https://www.facebook.com/events/1641840316058444/ 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.