Share |

Projekt na pomoc kočičkám: Kočičí Kavárna PELÍŠEK

Dostali jsme echo o novém příjemném podniku, který je užitečný lidem i kočkám. Nechali jsme jeho provozovatele, ať ho představí:
Jsme mladý pár, je nám 21 a 23 let, a bydlíme v Brně. Máme doma dvě kočky, které milujeme, a
chceme pomáhat i dalším kočičkám v nouzi. Přítel je velký milovník kávy, děláme si často kvalitní kávu ve frenchpressu, a poslední dobou jsme pořád přemýšleli o nějakém podnikání - a pak nás napadla Kočičí kavárna. Ale ne klasická kočičí kavárna, kde je sice moc hezké, že žije např. 8 koček z útulku, ale přišlo nám super, kdyby byla rovnou z kavárny možnost adopce kočičky. 

 

Naše kavárna bude vlastně "normální" kavárna, i když chceme klást hodně velký důraz na kvalitu kávy a nabízených domácích zákusků a limonád, s příjemným bonusem - kočičky! A s ještě příjemnějším bonusem - kočičky, které budou z útulku, a budou volné k adopci. To znamená, že když si u nás někdo oblíbí nějakou kočičku, může si ji vzít domů a v kavárně tak vznikne místo pro další kočičku z útulku. 

Budeme spolupracovat s Brněnským spolkem Opuštěné kočičí tlapky, kteří nám budou kočičky "dodávat" do kavárny a zároveň nám budou vybírat kočky, které se do kavárny hodí, tedy společenské, mazlivé a takové, které si na nové prostředí rychle zvyknou.

V naší kavárně budou mít kočičky vytvořeny krásný domov, kde budou mít vše, co potřebují, jako velká škrabadla, prolézačky, hračky, pelíšky... Spousta hraček bude umístěna v dosahu stolků, aby si s kočkami mohli lidé hrát, zatímco si budou vychutnávat svůj šálek výběrové kávy.

Naše budoucí kavárna se jménem Pelíšek nebude jen o kávě, chceme pořádat pravidelné akce, jako např. pohodové filmové večery s kočičkou na klíně, ranní jógu za dohledu koček a nebo akce pro děti a dětské domovy, kdy děti k nám přijdou v rámci dopoledního programu na kakao, možná nějaké pohádky, předčítání, a zároveň se seznámí s kočičkami, naučí se, jak se k nim chovat, a odejdou od nás šťastné a spokojené, protože je přece dokázáno, jak příznivě působí zvířata na lidskou psychiku.

Abych to tak shrnula, chceme prostě vytvořit moderní a útulnou kavárnu, kde bude dobře všem - kočkám, i lidem.

 

"Tato kavárna je zatím ale ve fázi příprav, momentálně se pokoušíme sehnat finance na pokrytí části nákladů na crowdfundingovém portálu Hithit.com, který funguje tak, že si na něm lidé "předplatí" službu, tedy že přispějí určitou částku na daný projekt, za kterou mají nárok na určitou odměnu. Výhodou této formy crowdfundingu je, že pokud se nevybere celá cílová částka stanovená zakladatelem projektu, lidem se veškeré peníze vrací, tudíž mají lidé, kteří přispějí na projekt jistotu, že si buď budou moci užít jednu z odměn, a nebo se jim vrátí peníze.
Pokud chcete podpořit tento projekt, najdete ho na následujícím odkazu https://www.hithit.com/cs/project/1770/pelisek-prvni-umistovaci-kocici-kavarna-v-centru-brna."

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.