Share |

Audiovizuální projekt Acuo vytvořil kompilaci Urban Symphony

obal desky

Audiovizuální projekt ACUO se letos rozšířil o kompilaci ACUO URBAN SYMPHONY – desku, pro kterou hudebníci z české alternativní scény vytvořili hudební mapu současného Česka. Na základě zvuků, nahraných na šestici mikrofonů na místech po celé zemi, vznikla kompilace, která spojuje akustiku míst bezprostředně nás obklopujících se současnou hudbou.

ACUO [čti akuo, z latiny “bystřit zvuk”] je interaktivní audiovizuální instalace ve veřejném prostoru. Svým tvarem a funkcemi připomíná vesmírný modul, který přistál ve městě a sleduje svými čidly okolní dění.

Poprvé přistálo loni v říjnu na pražském Náměstí Republiky. Letos vyjelo po celém Česku, aby virtuálně prozkoumalo nová místa. Na základě získaných dat vznikl umělecký projekt ACUO URBAN SYMPHONY.

V rámci URBAN SYMPHONY jsme nahráli na šest směrových mikrofonů zvuky dvanácti různých míst po celém Česku. Od karlovaského Vřídla, přes pražskou Štvanici až po ocelárnu v Prostějově. Zvuky těchto míst jsme poskytli předním hudebníkům z české alternativní scény, aby z nich vytvořili tracky pro kompilaci ACUO Urban Symphony. Cílem této kompilace je hudebně zmapovat městské prostředí České republiky, rozeznít místa naší každodenní existence.

Jelikož naším cílem bylo zachytit akustickou identitu Česka počátku 21. století, spolupracovali jsme na kompilaci s umělci reprezentujícími současný český zvuk. Svými tracky přispěli Data-live, Dva, WWW, Vladimir 518, Mike Trafik, Kyklos Galaktikos, Pjoni a Ink Midget, Ježíš táhne na Berlín, Lenka Dusilová, Dikolson, Kazety, Midi Lidi a Karaoke Tundra.

Přinášíme hudební projekt, v jehož jádru jsou zvuky a místa, která důvěrně známe jako hluk a kulisy našich běžných dnů. Chceme připomenout, že i město může být symfonií.

Autorem konceptu je Michal Šeba. Produkce, dramaturgie kompilace a záznam terénních nahrávek měli na starosti Data-Live.

Projekt ACUO Urban Symphony je součástí BU2R Budweiser Urban Projects.

Křest desky proběhne 13. prosince 2012 v pražské Meet Factory od 19.30. Vstup je zdarma a vystupí WWW, Ink Midget, Kyklos Kalaktikos, Ježíš táhne na Berlín, Vladimir 518, Dikolson a DJ set zahrají Kazety a Midi Lidi. www.acuo.cz

www.bu2r.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.