Share |

Zlatý Voči - festival studentů teorie audiovize se blíží

repro k akci

V polovině května se uskuteční 17. ročník festivalu studentů teorie audiovize Zlatý Voči. Letos se přehlídka studentských filmů vrací do klubových prostor, které poskytne vršovická kavárna s výbornou atmosférou – Café V lese. Festival bude probíhat 14. a 15. 5., vždy od 18:00. I tento rok se diváci mohou těšit nejen na filmy, ale i na bohatý doprovodný program.

Podstatou festivalu je účast především současných, ale i bývalých studentů teorie audiovize, kteří se mimo své vědecké zaměření věnují i natáčení filmů. Právě teoretické znalosti a vášeň pro kinematografii odrážející se v jejich tvorbě stojí za výjimečným zážitkem ze sledování těchto krátkých snímků. Z České republiky se pravidelně zapojují studenti z Prahy (samozřejmě včetně tvorby studentů Centra audiovizuálních studií na FAMU), Brna a Olomouce a ani letos tomu nebude jinak. V posledních letech nechybí ani filmy ze zahraničí. Diváci se tak mohou těšit na tvorbu ze Slovenska a Maďarska.

První ročník se konal již v roce 1988, proto tentokrát v programu nebude chybět ani unikátní sekce – pestrá retrospektiva toho nejlepšího, co bylo na Zlatých Vočích od jejich vzniku k vidění. Vítěze v několika kategoriích vybere porota složená z renomovaných filmových odborníků z řad pedagogů, kritiků a tvůrců. Mimo filmů na návštěvníky čeká také příjemný doprovodný program zastoupený několika hudebními kapelami. Každoročně zde vládne přátelská neformální atmosféra a tak se festival stává příležitostí k zajímavým setkáním s tvůrci, studenty i filmovými a hudebními nadšenci.

14. a 15. 5. od 18:00
Café V lese

www.zlatyvoci.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.