Share |

Apparat: Koncert v máji, recenze alba teď

 
Apparat - Krieg und Frieden (Music for Theatre), 2013
 
Apparat je projekt německého hudebníka Saschy Ringa, vzniklý už v roce 2001. Původně technař se přeorientoval na ambient a  19. února vydal již v pořadí sedmou desku s názvem Krieg und Frieden. Album vzniklo ze spolupráce s německým divadelním režisérem Sebastianem Hartmannem k Tolstého představení Vojna a mír a bylo nahráno s třicetičlenným orchestrem.
 
My všichni víme, jakou hudbu máme rádi, víme také, že záleží na náladě a situaci, co zvolíme v danou chvíli konkrétně. Apparat si žádá zvláštní okolnosti: pokud budete potřebovat něco na povzbuzení, aby vám dobře odsejpal úklid, nebo naopak se vám zhroutí celý svět a budete mít depresi jak bič, nesahejte po Krieg und Frieden.
 
Připravte se na táhlé zvukové plochy, chladně atmosférické aranže a tklivé tóny violy, cella a klavíru. Až na Light On a A Violent Sky je album čistě instrumentální, vyvolává různě silné emoce a fantazie. Pro mě to bylo ticho pod mořskou hladinou s vlnícími se řasami a obrazy vyprahlé pouště a prašnými vzduchovými víry. Krásné, klidné, ale zároveň znepokojivé. A takové je pro mě Krieg und Frieden. A pro vás?
 
http://www.apparat.net/
 
PS - Apparat hraje 21.5. v Akropoli.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.