Share |

Anketa o módě a stylu: Studentka oděvní školy Karolína Černá

Karolína Černá
foto: archiv Karolíny Černé

Karolína Černá miluje černou barvu. Studuje oděvní školu v Praze, na kterou utekla z gymplu, který ji absolutně nebavil. S její první kérkou přišlo období vzdoru, s těmi dalšími přichází znovu a znovu. Baví ji obor, který studuje a ráda by se jím i živila. Momentálně hledá práci, kde by se mohla dál rozvíjet. Redakce protisedi.cz s Karolínou udělala krátkou anketu o tom, jak vnímá módu a svůj životní styl.

Tvá definice módy a stylu?
Módu nemám ráda. Není z našich hlav, nic o nás neříká. Je pomíjivá…Tolik lidí se za ní žene, hlava nehlava, až mi to přijde smutné. Většinou jsou pro mě nejnovější módní trendy akorát nuda. Co je na tom, potkávat dennodenně naprosto stejné lidi. Většinu z nich bych ani nebyla schopná od sebe rozeznat. Mít styl je pro mě úplně odlišná věc než být moderní. Styl jsi ty sám. Tvoje názory, tvoje myšlení, tvůj život. Časem se sice mění, ale mění se podle tebe, ne podle těch druhých. A že se to ostatním nelíbí? Tím líp!

Co máš nejraději na své práci?
Zatím nemám na práci nic jiného než školu, a na té mám nejraději kreativitu a budoucnost, kterou v ní vidím. Doufám, že si co nejdřív najdu nešedivou práci mezi nešedivými lidmi.

Jak si dobíjíš baterky?
To záleží na situaci. Někdy sportem, jindy válením se u filmu. Tak či tak musí být všechno hotové a vyřízené, jinak se nikdy v klidu nedobiju.

Co tě zaručeně potěší?
Potěší mě, když se mi daří a když se díky mně daří třeba i dalším lidem.

Tvůj tip, co dělat proti šedi?
Nenechat se zastrašit!
 
PS Pokud byste věděli o jobu pro Karolínu, pište na protisedi@protisedi.cz, váš mail předáme.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.