Share |

Anketa o módě a stylu: Architekt a herec David Vávra

pan architekt Vávra,je téměř skoro proti šedi...
foto:WDY

Vaše definice módy a stylu?
Móda je věc která je dráždivá, může být krásná, ale je trochu pomíjivá. Styl je věc která zaujímá v dějinách větší plochu než móda, ale kvalita může vzniknou jak v módě, tak i ve stylu. 
Co máte nejraději na své práci?
Mnohovrstevnatost prací, která jedna přechází v druhou a jedna bez druhé nemůže být. A naopak,  jedna nachází např. inspiraci v podvědomí, kde by to člověk vůbec nečekal. Takže dobrá přihrávka ve fotbale se může zhmotnit do rovné čáry v projektu. 
Jak si dobijíte baterky?
Kombinací předešlého a pak aktivním sportem, který má dvě tváře - individuální, kdy sám polykám metry na kole nebo na běžkách a cítím svobodu, kterou mi poskytuje tento způsob pohybu a krajina. A pak je druhá věc - společnost - a společný tah na branku v dresu fotbalových Sklepovských sršáňů a je jedno, jestli je branka fotbalová nebo hokejová. 
Co vás zaručeně potěší?
V podstatě každý den, kdy člověk může žít. 
Co děláte proti šedi?
Myslím, že zase platí souhrn předchozích odpovědí.
Ale ona někdy ta šeď je to, po čem toužím. Bohužel šeď má ten úděl, že jí vnímáme jako nudnou.  Například šeď za bolševika nebyla šedí klasickou, ale khaki šedí.  Jinak má tato barva výbornou vlastnost v tom, že barvy, které mám rád, dokáže velice dobře uklidnit.
Když nevíme, kudy kam, řekneme: "šedá". Když těch inspirativních podnětů je příliš moc, nebo máme jasnou barvu. Třeba řekneme červená, vybaví se nám červená telefonní budka v Anglii a najednou zjistíme, že ta anglická budka nesnese nic vedle sebe.
Šeď! Šedivá je nejen jakoby nuda, ale je to taky zklidnění, ve kterém můžou vyniknout pestré barvy. Kdo žije aktivně, ten se občas rád v šedi usadí. Takže fandím šedi... tak trošku.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.