Share |

Anketa o módě a stylu: S Veronikou Sladovníkovou, všestrannou umělkyní

foto: Anamey

Veronika se při studiu českého jazyka na MU v Brně věnuje publicistice, umění, psychologii a dobrovolnictví. Její srdce se odebírá mezi řádky poezie a do divadelních koutů. Aktivně se účastní divadelních performancí jako např. ,,Havlova ulička“ či ,,Čapek na Provázku “ v Divadle Husa na provázku. Píše knihu úvah a básní, rozjíždí svůj výtvarný projekt ,,Sen o takové pomoci,“ zabývá se autorskými čteními poezie a pracuje jako PR koordinátorka. Jejím největším a „naivním“ snem je zlepšit svět, naučit lidi šťastně žít a napsat scénář pro Provázek.

Vaše definice módy a stylu? 
Módní výstřelky posledních let se mi sice líbí, ale definici módy a stylu jsem si doposud nevytvořila, jelikož jsem toho názoru, že není důležité to, co máme na sobě, ale to, co je uvnitř. Má definice  zřejmě vyzní trochu provokativně, ale i to je součást mě. Pro mě je móda určitým způsobem schováním se  do toho, co se nám líbí, protože to je to, co společnost vidí – a ano, je to v pořádku, ale mě spíše zajímá, do čeho jednotlivci i společnost oblékají svou duši... Definice stylu je pro mě důležitá, jelikož dokáže charakterizovat styl životní – jaké máme hodnoty, priority, co nás baví, co nemáme rádi, povahu, charakter.., to je důležité :-)

Co máte nejraději na své práci? 
Ještě studuji, nepracuji na plný úvazek a práci, kterou nyní mám, miluju :-) Nemám ráda stereotyp, potřebuji neustálá „překvapení,“ smysl, společnost, pomoc druhým a plánovat si čas tak, jak potřebuji – to vše a mnohem více mi má práce dovoluje. Svůj život žiji mezi slovy, barvami, lidmi, příběhy. Potřebuji neustálou akci a vyhovuje mi, že toto mi SeeMedia, kde pracuji jako PR koordinátorka, nabízí. Mimo jiné trávím čas pracovně i v divadle., které je plné důvěry, pochopení, přátelských vztahů, otevřenosti a kupodivu si „na nic nehrajeme,“  tam jsem to já.

Jak si dobíjíte baterky? 
Energii si potřebuji dobíjet poměrně často, jelikož v rámci studií i práce se hodně  „vydám“. Tím mám na mysli, že se snažím, aby veškerá slova, která ve svých článcích použiji, šla přímo ze srdce.... Baterky si tedy dobíjím posezením s přáteli nad sklenkou vína, kvalitní divadelní hrou nebo filmem a hudbou, a také čerstvě namletou kávou či bílým čajem a přírodou.

Co vás zaručeně potěší? 
Ze všeho nejvíce mně asi potěší maličkosti, přítomnost milovaných lidí, klid, příroda, oblíbená poezie, a také seberealizace prostřednictvím malby či slov.

Co děláte proti šedi?
Zkusím se usmát na šeď, pozvat ji na kafe a přijmout to, že nám život přináší i horší chvilky ...


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.