Share |

Anketa o módě a stylu: S fotografkou Magdalenou Minolovou

foto: archiv Magdaleny Minolové

Magdalena je fotografka, která mimo focení také maluje, vytváří originální pozvánky, plete, háčkuje, dělá kreativní workshopy pro všechny umělecké duše, baví se a raduje z každého dne. V letošním roce dokončila Masarykovu univerzitu a úspěšně získala titul Mgr. Momentálně nejvíce fotí portréty, svatby, divadelní inscenace a reportáže, nejčastěji pro divadlo Husa na provázku. Focení je její vášní, koníčkem, radostí i obživou. Úplně nejraději má focení svatebního dne, protože tolik romantiky, radosti a lásky u jiného druhu focení není. Snem Magdaleny je dělat práci tak, aby dělala druhým radost.
 
Vaše definice módy a stylu? 
Podle mě je móda hodně pomíjivá, to co se dnes hodnotí jako vysoce módní, zítra zapadne v šedi zapomnění. Styl je to, co se Vám líbí dlouhodoběji, to čím žijete, to jak se oblékáte i to jak mluvíte. Každý má svůj styl, i když o tom třeba ani pořádně neví.
 
Co máte nejraději na své práci? 
Při focení je nejúžasnější neustálé proplouvání mezi fantazií a realitou. Nejkrásnější je pak okamžik, kdy se obojí spojí do jednoho a má vize výsledného snímku se stává realitou. Takové fotky jsou mými nejoblíbenějšími, a když je pošlu do soutěže, tak se většinou i umístí na předních příčkách.
 
Jak si dobíjíte baterky? 
Baterky si zásadně dobíjím na nabíječce EN-EL15, baterky do blesků však nejčastěji dobíjím na Ni-MH battery charter.  :-)
 
Co vás zaručeně potěší? 
Když držím v ruce foťák a snažím se zachytit i ten nejmenší detail, kterého si jiní nevšimnou. Potěší mě, když sluníčko začne prosvítat mezi mraky. Těší mě i dlouhá procházka voňavou přírodou. Mám ráda, když je kolem mě celá rodina a mluví jeden přes druhého. Těší mě má práce a lidé, kteří se dívají na mé fotky a líbí se jim.
 
Co děláte proti šedi?
Obléknu se do zářivých barviček, na tvář si nasadím úsměv a snažím se oživit aspoň trošku svou přítomností všechnu šeď kolem nás. P.S. Tento recept pomáhá i na špatnou náladu…
 
http://magdalenaphotography.cz/
http://www.facebook.com/MagdalenaPhoto


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.