Share |

Anketa o módě a stylu: Patricie, frontmanka kapely VESNA

foto: Andy Owl

Anketa s frontmankou kapely Vesna. Aktuálně vypustila svůj nový singl a videoklip s názvem Světlonoš. Na singlu se hudebně podílela také violoncellistka Terezie Kovalová. 
Vesna se svou originalitou snaží oslovit široké spektrum posluchačů a upevnit si svou pozici na hudební scéně. Ačkoliv bývá přirovnávána ke známé kapele Čechomor, v novém singlu Světlonoš Vesna dokazuje, že míří i na mladou generaci. „Pro tento singl jsme zvolili modernější zvuk. Chtěly jsme ukázat, že i folklór může být sexy,“ říká Patricie, frontmanka, autorka hudby, textů a zakladatelka celého projektu.

 
Tvoje definice módy a stylu?
Móda je pro mě hra, umění vyjádřit sama sebe díky tomu, co mám na sobě. O styl mi nejde, neřeším ho. Spíš je to přirozené vyplynutí toho, jak mě vnímají ostatní. Ale bez módy dokážu žít. Je to hra, ze které lze kdykoliv vyskočit, vzít si tepláky a obyčejné tričko.

Co máš nejraději na své práci?
Miluju to, že jsem na cestě. Není to žádná jistota a právě to mě pomáhá posunovat se. Občas přemýšlím nad těmi, co mají pevnou pracovní dobu, jasné číslo, které jim přijde na účet na konci měsíce. A právě to s uměleckým životem není možné, proto je to velké dobrodružství! A já mám ráda dobrodružství! Koneckonců bez psaní a hudby by pro mě život byl dost šedý.

Jak si dobíjš baterky?
Stále méně často! Uklidňující je pro mě ale například psaní knihy, kterou teď připravuji v souvislosti s projektem Vesna. Kvůli tomu jezdím na Moravu k babičce, kde jím její bábovky, piju kakao a k tomu se uzavírám do kreativní bubliny. To mi nejvíc svědčí. 

Co děláš proti šedi?
Myslím, že celý projekt Vesna, ať už mluvím o hudbě nebo módě, tak jde proti šedi. Mohly jsme si vybrat pop, mohly jsme mít normální oblečení, ale děláme to poctivě a podle sebe, a já věřím, že to lidi cítí a že hledají něco barevnějšího a originálního. To se jim snažíme nabídnout.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.