Share |

Anketa o módě a stylu: ACRASY APPAREL

foto: Jan Pelikán

"SLOVO ACRASY PŮVODNĚ ZNAČILO ANARCHII, SVOBODU, NEBO URČITOU PORUCHU OSOBNOSTI, COŽ U MNOHO LIDÍ MŮŽE BÝT POVAŽOVÁNO ZA HŘÍCH."
 
DESIGNY ACRASY APPAREL SE VYZNAČUJÍ JEDNODUCHOSTÍ A OBLEČENÍ JE Z KVALITNÍCH MATERIÁŮ. LÁSKA KE SKATEBOARDINGU A ROCKOVÉ HUDBĚ SPOJENA S VLIVY MINIMALISMU V KOMBINACI INDIÁNSKÝCH A WESTERNOVÝCH MOTIVŮ. FILOSOFIÍ ZNAČKY JE TAKÉ KRÁSA PÍSMA, KTERÁ MŮŽE PŘINÉST VĚTŠÍ NÁDECH DESIGNU, NEŽ VELKÉ DETAILNÍ OBRAZCE.

 
Jaká je vaše definice módy a stylu?
Podle nás je móda součástí stylu, který má každý člověk ojedinělý. Zaměřujeme se hlavně na věci, které nás inspirují a z nich vycházíme, to tvoří náš styl, potažmo módu. Inspirací je pro nás skateboarding a věci s ním spojené, což je například hudba, pro nás konkrétně je klíčový rock´n´roll. Pokud jde o design, čerpáme hodně z minimalismu, indiánských a westernových motivů.
 
Co máte nejraději na své práci?
Mít vlastní značku oblečení byl snad vždycky náš sen. Ten pocit, že vaši myšlenku nosí někdo jiný na sobě a předává ji tak dál je prostě nenahraditelnej. S Acrasy jsme založili taky svůj team a jsme prostě banda kamarádů, kteří spolu rádi tráví čas, skejtujou nebo si jdou prostě někam večer spolu sednout. To k naší značce taky patří a každej z nás do Acrasy dává kus sebe.
 
Jak si dobíjíte baterky?
Největší odreagování zažíváme díky skateboardingu, hraní a poslechu hudby. Taky hodně rádi cestujeme, díky tomu poznáváme i nové lidi, kultury a způsoby života. Vždycky ale nejraději trávíme čas s kamarády nebo rodinou.
 
Co vás zaručeně potěší?
Když dostaneme najevo, že zákazník byl spokojený. Díky tomu víme, že to má smysl. Taky jsme vždycky rádi, když zaregistrujeme progres, splníme si naši vizi a okolí se to líbí. Myslíme tím například vydání nové kolekce, na kterou lidé reagují pozitivně. V ten moment víme, že veškerý čas, který jsme strávili nad tvorbou produktů, nebyl ztracený.
 
Co děláte proti šedi?
Snažíme se přemýšlet "outside the box". Naše designy se vyznačují jednoduchostí a milujeme čistotu pouhého písma. Každý z našich produktů chceme ozvláštnit – ať už je to prémiový střih nebo prvotřídní materiál. Myslíme si, že tohle u nás například ve skateboardingu chybí. Taky se v něm (v Česku) skoro neobjevuje značka na oblečení, která pracuje s vlastním týmem tak, jak by to mělo být. Jezdíme na tour, fotíme, točíme a děláme všechno, co by správnej skejtovej tým dělat měl. Staráme se o svoje fanoušky a chceme, aby se cítili naší součástí. Balíme pro ně naše kousky stejně tak, jako bychom je chtěli dostat my. Jako děti jsme byli vždycky rádi, když jsme dostali něco, s čím si dal člověk záležet. Neděláme to jen pro sebe ale hlavně pro ně. S Acrasy prostě děláme věci naplno a podle nás. Nehledíme na to, co zrovna frčí. To jsme prostě my.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.