Share |

Anketa o módě a stylu: Návrhářka Hana Stocklassová

Hana Stocklassová
foto: archiv Hany Stocklassové

V anktetě odpovídá módní návrhářka Hana Stocklassová. Tvoří pod značkou boheme a specializuje se na pletáž a další klasické techniky zpracování příze, textilií i kůže.

Tvá definice módy a stylu?
Pro mne osobně je móda něco co pomine, styl ne. Líbí se mi lidé, kteří si vytvoří svůj vlastní styl a tím se řídí skoro celý svůj život. I ti se zajímají módou, ale hledají jen to, co by okořenilo jejich styl. Na první pohled se mohou i hodně změnit, ale ten svůj postoj tam stále mají.

Co máš nejraději na své práci?
Nejraději mám to první impulsivní načení, když dostanu nějaký nápad a hned na to se mi vybaví celá kolekce, či nový projekt, který bych ihned chtěla zrealizovat. Pak už nastává jen práce.

Jak si dobíjíš baterky?
Ráda chodím na švižné delší procházky, nejraději na skálu k vodě u nás ve Stockholmu, nebo si zajdu na nějakou výstavu, kterou se nechám jen tak nekriticky unášet, při jízdě autem poslouchám klasickou hudbu a když je opravdu nejhůř, jdu na thaiskou masáž.

Co Tě zaručeně potěší?
Setkání s přáteli, upřímná pochvala darované květiny. Tady ve Švédku mne potěší jakékoli pozitivní informace o České republice, které se objeví třeba v mediích. Třeba jsem se dívala na dokument o barokním divadle v Českém Krumlově, které se pokoušeli porovnat s královským divadlem na Drottningholmu. V ten moment jsem na nás opravdu hrdá.

Tvůj tip co dělat proti šedi?
Zbavit se předsudků, nebát se své vlastní fantazie a otevřít se pro nové. Stačit se dívat kolem sebe a každý den si opravdu prožít, ne jen proletět. Potom ta šeď nemůže obstát.

www.boheme.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.