Share |

Animovaný film a móda v Olomouci

Olomouc opět centrem animovaného filmu překračujícího hranice klasické animace a současného audiovizuálního umění. Slavnostní zahájení letošního ročníku se uskuteční v Kapli Božího Těla (Konvikt) ve čtvrtek 8. prosince od 19:00 hodin. „Zahájení bude letos velkolepé. Návštěvníci budou moci zhlédnout premiéru unikátní instalace Dana Gregora a Tomáše Dvořáka Archifon I,“ dodává ředitel festivalu Alexandr Jančík.
 Letošní ročník patří sedmi hlavním festivalovým sekcím. Holci a kluky v animaci se zaměří na jiné čtení klasických příběhů, Světlo a tma živé animace se bude zabývat světelným střihem, animací světelných objektů nebo konstrukcí prostorů projekce, fenoménu rotoskopie se bude věnovat sekce PAF Rewind: Rotoskopie, kterou přijede představit v rámci sekce PAF Kult americký animátor a vynálezce programu Rotoshop Bob Sabiston. Aport animace se soustředí na prezentaci nových projektů, stejně jako na návraty filmařů a umělců s PAFem spojených. Vedle dalších festivalových sekcí jako je PAF Resident a PAF Art a prezentace soutěže Jiné vize, letos vedené pod kurátorskou taktovkou Pavla Ryšky, nabídne Přehlídka animovaného filmu řadu skvělých audiovizuálních performancí a koncertů. Vůbec poprvé tak v České republice vystoupí francouzský audiovizuální umělec Kangding Ray a do absolutní hlukem rozbíjené tmy zahalí olomoucké kino Metropol kanadský mistr zvukových stěn Tim Hecker.
Novinkou desátého ročníku Přehlídky animovaného filmu je také exkluzivní kolekce oblečení a festivalových tašek PAF Fashion. Jde o originální sítotiskové motivy vizuálního stylu PAF 2011 od Fiume Std – grafického studia bez studia a grafiků a designové tašky od výtvarnice a kunsthistoričky Heleny Šiřinové. Recyklace reklamních plachet z minulých let festivalu, šicí stroj značky Singer a stará dobrá ruční práce s výsledkem designově vytříbených tašek typu Pompadour a Diplomat, které budou na PAFu 2011 k dostání za zvýhodněné festivalové ceny. Součástí PAF Fashion je i široké spektrum oblečení od šatů, sukní přes trička a košile zpracované originálními sítotiskovými motivy letošního vizuálního stylu festivalu.
 Pondělí 5. prosince 2011 je pak posledním dnem, kdy lze pořídit festivalovou akreditaci za zvýhodněnou cenu. Více informací a kompletní festivalový program mohou najít festivaloví návštěvníci na webových stránkách http://www.pifpaf.cz.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.