Share |

6. ročník Chřestfestu se letos odehraje po celé republice

foto pořadatel akce

 
Chřestová sezona nabírá obrátky a pochoutky ze „zeleného a bílého zlata“ začínají plnit menu restaurací. 6. ročník Chřestfestu oslaví oblibu této jarní zeleniny, která u nás v posledních letech zažívá renesanci. V rámci festivalu budou zapojené restaurace nabízet od 10. do 24. května tříchodová chřestová menu za jednotnou cenu. Letos se festival rozšíří do podniků po celé republice, kde budou špičkoví šéfkuchaři připravovat originální chody s chřestovým základem. Chřestfest pořádá restaurační průvodce RESTU, takže si návštěvníci festivalu mohou na stránkách www.chrestfest.cz ve vybrané restauraci rovnou rezervovat místo.
Ačkoli v zahraničí je tento univerzální elixír zdraví dlouholetým favoritem, v tuzemsku nabývá na popularitě až v posledních letech. A přitom je Česká republika rájem pro pěstování chřestu, který vyžaduje písčitou půdu a mírné podnebí. 
Restaurace i jejich chřestová menu jsou představena na stránce www.chrestfest.cz. Vedle klasik, jako je tradiční chřestová polévka či chřest s holandskou omáčkou, se objeví i speciality jako je chřestové rizoto ze zdravé quiony, terina z mořského ďase a chřestu či rozmanité variace sladkých i slaných dezertů. 
Tříchodové menu všech restaurací bude mít stejnou cenu 399 Kč na jednu osobu. Rezervovat místo v restauraci lze přímo přes festivalové stránky www.chrestfest.cz.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.