Share |

Chřestfest 2012 - protože chřest je chutný a dostupný

Hřbet z králíka s bílým chřestem
foto: ALAKARTE

Druhý ročník festivalu Chřestfest začíná v pondělí 30. dubna 2012 a potrvá až do neděle 20. května 2012.

Všichni milovníci dobrého jídla si tak mohou na chřestových specialitách pochutnávat celé tři týdny. Festivalu se tentokrát účastní osm pražských a dvě brněnské restaurace, které shodně připravily 3chodová menu za cenu 290 Kč. „První ročník Chřestfestu předčil naše očekávání, a když jsme vytvářeli kalendář festivalů pro rok 2012, nemohli jsme festival chřestu vynechat,“ říká Pavel Suchánek, ředitel společnosti Alakarte.cz. „Naše festivaly jsou také často spojeny s lidovými tradicemi a vzhledem k tomu, že čerstvý chřest byl zeleninou, která se dříve běžně v kuchyni používala, byl to o důvod víc, proč festival zopakovat,“ upřesňuje Pavel Suchánek. A jak poznat čerstvý chřest? „Chřest nesmí být seschlý, musí být tuhý, při ohýbání praskne, je křehký a uvnitř šťavnatý,“ vysvětluje Jiří Konhefr z restaurace Fluidum, která ve své kuchyni již tradičně využívá mělnický chřest.

Festivaloví návštěvníci se můžou těšit například na ochutnávku chřestové zmrzliny nebo domácího mazance se sladkým chřestem. A stejně jako na předchozím festivalu si na své přijdou také milovníci vegetariánské kuchyně - zcela bezmasé menu servíruje restaurace Mlsná kavka v pražském Karlíně.

O chuťové rozmanitosti chřestu se lze přesvědčit právě nyní na festivalu Chřestfest. Na webové stránce festivalu www.chrestfest.cz je k dispozici chřestová nabídka všech restaurací. Zájemci o festival si zde mohou vybrat podle své chuti a pak si jednoduše rezervovat svůj stůl. Potvrzená rezervace je pak vstupenkou na festival. „Naším cílem je, aby si každý návštěvník festivalu odnesl příjemný chuťový zážitek a zároveň si užil komfortu našich služeb při rezervaci stolu. Proto vše probíhá online v reálném čase, kdy zákazník během krátké chvíle od odeslání požadavku na rezervaci obdrží emailem potvrzení takové rezervace. Za menu pak zaplatí přímo v restauraci,“ vysvětluje princip fungování festivalu Pavel Suchánek.

Zúčastněné restaurace:
Amade Restaurant, Praha 1
Ambroisie Caffé Restaurant, Praha 1
Boulevard restaurant, Brno
Fluidum Restaurant, Praha 3
Green House Restaurant, Praha 10
Chateau St. Havel, Praha 4
Mlsná kavka, Praha 8
Noem Arch restaurant, Brno
Renommé Restaurant, Praha 1
Restaurant Il Convento, Praha 1

www.chrestfest.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.