Share |

Reportáž: Prague Food Festival 2011

Královská zahrada na Pražském hradě hostila tento víkend Prague Food Festival, kde se představilo 33 TOP restaurantů. V sobotu na festival vyrazil náš redaktor Adam Ježek, který na této gastronomické události roku ochutnával a přinesl vám fotoreport.
Letošní Festival se přesunul ze zahrad Pražského hradu za Jelení příkop do Královské zahrady, kde využil prostor nově zrekonstruované Míčovny.  Nově se na festivalu nepilo jen víno, ale čepovalo se i pivo od Plzeňského Prazdroje, což jistě potěšilo milovníky tohoto zlatavého moku.  
Stany jednotlivých restaurací byly pojaty různě. Některé restauranty pojaly svoji prezentaci vskutku velkolepě. Skvěle zpracované interiéry včetně dekorací, vkusná prezentace jídla a profesionální servis měli například Mandarin Oriental Essensia, francouzská restaurace Art Nouveau, Corinthia Towers nebo Le Grill Kempinsky či Buddha Bar, který měl i svého vlastního DJ. Ostatní restauranty pojaly prezentaci střídměji, což ovšem nic neměnilo na skvělém jídle připravovaném od jejich šéfkuchařů. 
Návštěvníci mohli ochutnat nejen českou klasickou kuchyni, ale i třeba netradičně pojatou přípravu grilovaného bůčku na limetkách s karamelovým glazé. Pro milovníky mořských plodů byly připraveny ústřice a mušle nebo tradiční rybí pánev ve stylu Marche. Na šnecích jste si mohli pochutnat ve francouzské restauraci Art Nouveau a samozřejmě na dalších a dalších specialitách.
Pojďte se podívat, jaké speciality jsme ochutnali my.
Mandarin Oriental Essensia

  • Kachní prsa „sous vide“ s uzenou kaší z celeru a brambor, lišky a glazé s červeného vína
  • Vepřový bok v černém kari, čočkový salát a rýží basety
  • Jahodový žahour a pěna z vína a žloutků

Corinthia Towers Rickshaw

  • Rickshaw Furai Maki – v křupavé tempuře smažené lososové maki s tamago podávané s mořskými řasami, nakládaným zázvorem, sojovou omáčkou a wasabi majonézou
  • Zázvorová tygří kreveta a filet z mořského vlka podávaný s wasabi hráškovo-bramborovým pyré a sambalem s cherry rajčátky

Le Grill Kempinsky

  • Grilovaný losos v bukovém dříví
  • Grilovaný balíček z lilku a mozzarelly

Buddha Bar

  • Krab cake s avocadovou salsou

Lví dvůr

  • Jahodový tartar s mátou

A hrdlo jsme svlažili v Lokálu

  • Pilsner Urquell – čepovaný na hladinku

Další foto zde!
Děkujeme pořadatelům Prague Food Festivalu za pozvání a šéfkuchařům za jejich skvělá degustační menu.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.