Share |

Zítra se bude sklízet a improvizovat muzika

Frivol - foto pořadatel akce

 
Trochu absurdní hudební souboj, trochu myšlenkový experiment - 11. října v Rubínu proběhne další FRIVOL IMPROMAT. 
 
Osm nových i zkušených hráčů představí, co v muzice zaseli a jak jim to vyrostlo. Ať už jsou to podivné kompotové remixy, plody hudebního houbaření a pálení, nebo pracovní písně městské zemědělské guerilly. Pokusíme se laboratorně dokázat, že hudba je nejtradičnější a nejčistší psychoaktivní substance na trhu. 
 
FRIVOL je improvizační klání dvou hráčů na hudební nástroje, s nepravidelnými pravidly a podkladem nejen dubstepových elektronických operátorů (www.semtam.eu). 

Projekt běží už nějaký čas v různých pražských i mimopražských klubech. Vytahuje na světlo neokoukané hrdiny a jejich hudbu, která se nedá zabalit, ani prodat. V soubojích vyrůstají nová spojení mysli i radikální hudební směry. Méně na www.frivolimpromat.net .
 
Do konce roku 2011 zbývají ještě 2 kola.
 
Přihlásit se může v podstatě každý. Štěstí přeje nepřipraveným.
 
Manifest [:FR’IVÖL:]

Frivol je rypadlo, které v podzemí kypří hudební scénu. Protože improvizace je podhoubí všech hudeb, na FRIVOLU vznikají a zanikají nové hudební tvary rychleji, než bys řekl iPod.
FRIVOL je trochu absurdní utkání, trochu jam session, hodně večírek. Orámován elektronickými beaty postaví na pódium dva a více muzikantů, kteří spolu pracují i soutěží. Na FRIVOLU vyhraje ten, kdo se nejlépe hudebně dorozumívá s publikem, protože hudba je nástroj na vyprávění kolektivních příběhů. FRIVOL vytahuje hudbu ze svojí škatulky.
PRAVIDLA  jsou nepravidelná, není to fér. Přihlásit se může kdokoliv na a zvítězit také. Podpásovka jsou předvařené věci, stupnice a falešní diváci. Nespravedlnosti vyvažuje moderující MC.

 
Pořádá Free Apples o. s.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.