Share |

Začíná La Película

foto: pořadatel akce

Přinést trochu tepla, barev a španělského temperamentu doprostřed mrazivé únorové šedi se chystá festival LA PELÍCULA, který startuje v pražském kině Světozor již v úterý 13. února a setrvá tu až do neděle 18. února. Během necelého týdne nabídne divákům pečlivě umíchaný koktejl bez mála dvou desítek španělských snímků všech možných žánrů okořeněný o zajímavé počiny venezuelské, mexické či panamské kinematografie.
 
Slavnostní zahájení proběhne v úterý 13. února v pražském kině Světozor a představí napínavý thriller Raúla Arévala Pozdě na hněv (Tarde para la ira). „Tenhle snímek je zajímavý i tím, že přestože se inspiruje v Hollywoodu, ve výsledku dokázal zůstat výsostně španělský. A to je dobře. Loni se zařadil mezi španělské filmové události a získal hned čtyři ceny Goya,“ říká dramaturg festivalu David Čeněk.
 
Diváci se mohou těšit například na slavnou španělskou herečku Penélope Cruz, která hraje hned ve dvou filmech. Poprvé zazáří ve Španělské královně (La reina de España) a podruhé ji uvidíme jako mladičkou herečku v kultovní komedii Láska vážně škodí zdraví (El amor perjudica seriamente la salud) z roku 1996, ve které hrála po boku španělské divy Any Belén. Program představí i jednu z nejvýraznějších osobností španělské kinematografie – Carlose Sauru. Bude uveden nový jedinečný dokument s přiléhavým názvem Saurovi (Saura(s)). Pozornosti by neměl uniknout ani horor Veronika (Verónica), Selfíčko (Selfie) těžící z nejlepší španělské tradice politické komedie nebo venezuelský film o nikdy neporaženém boxerském šampionovi El Inca.
 
Kompletní program je zveřejněný na www.lapelicula.cz a na facebookovém profilu. Festival pořádají Velvyslanectví Španělska v Praze, Institut Cervantes a kino Světozor.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.