Share |

Vysvědčení letos v Praze předávali A Banquet

Nad parketem A Banquet - hej! Dnes v noci žít mrtvým pankem chtěj!
A Banquet
Dlouhá šikovná ruka pražské scény aka Pavel Mužák

Tuzemská odborná hudební veřejnost si právě nezakládá na patriotismu a na české projekty mají abitři všeobecného vkusu zcela jiná měřítka, než je tomu v případě zahraničních jmen. I proto je názorová shoda, jež v případě A Banquet mezi insidery - i outsidery - panuje, anomálií, chcete-li vzácností.

Mathieu, Michael a Richard jsou opěvování pro hravost zahalenou v hávu mladosti, pro radost, kterou předávají do míst pod pódiem, v neposlední řadě pro rozvíjení svého nedozírného talentu, což dává ruku v ruce s charismatem všech členů souboru, souboru punc výjimečnosti.

PUNK CARLOFFOVÝCH DĚTÍ

A Banquet letos v létě oslaví své druhé narozeniny, na bilancování však není ta správná doba. "Je to kapela, se kterou mi stojí za to pracovat. K nespornému talentu se v jejich případě přidává i pracovitost a pokora, což se u českých kapel vyskytuje s nepravidelnou vzácností," představuje trio hudební producent Boris Carloff a jen podtrhuje slova z úvodu.

Právě tolik skloňovaná pracovitost a pokora byly hlavními činitely, zásadně ovlivňujícími dění 30. června v Rock Café. Vysvědčení tentokráte v Praze předávali A Banquet a za své vystoupení si vysloužili jedničku.

FUTURETROPROGRESS

Trio každým koncertem roste. Pokud ještě v době vydání debutového EP "Kiss The Night!" platilo, že svůj um kluci při živém vystoupení neumí prodat a působí přespříliš staticky, včera v Rock Café předvedli nefalšovanou krasojízdu, energickou šou, vyšperkovanou vynikajícím zvukem a zajímavými experimentálními momenty. První přišel hned v úvodu, a totiž blok nových písní A Banquet. Ty prostorem osmdesátkově zrní a zní ještě temněji než nejtemnější noci, navíc zdvojování vokálů a špetka elektroniky jsou tím pravým kořením do výbušné pocitové směsi, jež by si zasloužila jistě větší pozornosti než se jí zatím dostává.

MLADÁ KUŘATA, CO ZNÍ JAKO CURE

A Banquet ochutnávejte pomalu, po málu. Debutového EP se lze i přes nadprůměrnost materiálu snadno přejíst, naživo ovšem produkce tohoto tria chutná stále lépe a fanoušci a fanynky odchází z jejich koncertů zdravě nasyceni. Cover Crystal Castles "Not In Love" byl při čtvrteční noci pomyslnou třešničkou na dortu.

Banqueti jsou v současnosti nejzářivější hvězdy pražské klubové scény. A co víc, jejich třpyt ještě zdaleka nedosáhl svého vrcholu.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.