Share |

Výstava Roberta Vana v kavárně Bílá vrána pomáhá lidem s mentálním postižením

foto autor

8. března 2018 proběhla  v kavárně Bílá vrána benefiční vernisáž Roberta Vana s názvem Fotka nemusí být ostrá.  Slavnostní zahájení představilo kolekci černobílých fotografií, která bude k vidění v kavárně do 20. května zcela zdarma. Akci moderoval Honza Musil. Celý výtěžek z akce je určen právě kavárně Bílá vrána, která zaměstnává lidi s mentálním postižením. Kromě výtěžku z benefiční vernisáže má výstava v kavárně podpořit propojení světů lidí s hendikepem i bez. Během zahájení byla již vydražena jedna fotografie v konečné ceně 21 000,-Kč.
Robert Vano mimo jiné řekl „ Myslím, že dělat dobré skutky je přirozené. Jsem rád, že můžu podpořit smysluplný projekt pomáhající lidem, kteří se bez naší pomoci obejdou jen stěží“
Pro světoznámého fotografa Roberta Vana je typická neostrost. I díky ní jeho snímky připomínají malby starých mistrů. Není tajemstvím, že jedním z nich chtěl také být on. Robert Vano vždy toužil malovat jako Amadeo Modigiani. Nakonec se stal mistrem fotografem, který se svému řemeslu věnuje přes čtyřicet let.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.