Share |

Vladimir 518 právě dělá Rekonstrukci bitu

foto Jirka Véna

Projekt ze série SPAM, který rozjel Vladimir 518, právě teď jede u Národního divadla.
Akce jménem Rekonstrukce bitu začala se zpožděním, ale přece. Je to zároveň zahájení sezony 2011 na Nové scéně ND. Kromě Vladimira se na něm podílejí David Vrbík a Ondřej Anděra.
Více info přímo od zdroje:
Bude tomu přesně rok, co trojice pražských multimediálních umělců (Vladimir 518, David Vrbík a Ondřej Anděra), sdružených pod názvem SPAM, zrealizovala audiovizuální představení Bit, vyrobené speciálně pro fasádu pražské Nové Scény. Tato pragerovská budova s pixelovým opláštěním podle návrhu umělce Stanislava Libeňského se stala zcela ideální platformou pro tuto laserovo – video – audio performance. Dalo by se říci, že téma představení přímo vzešlo z fasády budovy, z jejího gridu. Jeden pixel, jeden bit, jedno políčko mřížky, jedno zrnko, jedna bytost. To je ústřední téma celé konstrukce, na které je SPAM: Bit postaven. 
Rok poté přichází Rekonstrukce Bitu, znovusestavení složité skládačky rozprostřené v několika počítačích a jejich periferiích. Již z tohoto důvodu se tedy nejedná o klasickou reprízu, ale o skutečné znovuoživení digitálního organismu. Autoři hodlají několik částí Bitu přestavět, něco vypustit a několik nových sekvencí přidat. Jednou z nich bude i skladba od speciálního hosta večera – Ondřeje Skaly aka Ježíš táhne na Berlín. (via BiggBoss)


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.