Share |

Vinobraní na nejstarší vinici v Praze se blíží

foto: pořadatel akce

Máte rádi česká vína? Navštivte oslavu sklizně na vinici sv. Kláry, která se koná již za tři týdny o víkendu 16. a 17. září. Ochutnáte nejen vína z místních hroznů, ale nabídku dalších českých i moravských vinařů. Chybět samozřejmě nebude ani oblíbený burčák a milovníci pálenek by si rozhodně neměli nechat ujít letošní novinku v podobě tří druhů matolinových pálenek. Příjemnou atmosféru vykouzlí bohatý hudební doprovodný program, který bude probíhat po oba víkendové dny od 11.00 do 19.00 hodin. Zabaví se i vaše ratolesti, pro které je připraveno veselé divadélko a prezentační stánek botanické zahrady s rostlinnými úkoly a soutěžemi.
 
 
„Teď vínem zažeňte starosti,“ vyzýval už starořímský  básník Horatius Flaccus. I vy hoďte za hlavu problémy všedních dnů a vydejte se na oslavy vinobraní na vinici sv. Kláry. „Zdejší vinice patří svou rozlohou i historií mezi největší a nejstarší v Praze. Vhodné podloží, jižní orientace a trojské mikroklima jsou ideálním předpokladem pro vznik vynikajících vín. Není divu, že místní vinobraní přiláká každoročně stovky návštěvníků,“ zve na vinobraní sv. Kláry Bohumil Černý, pověřený řízením Botanické zahrady hl. m. Prahy.
 
Na co se mohou návštěvníci vinobraní těšit? Kromě široké nabídky vín z vinice sv. Kláry se představí například mělnické vinařství Vondrák, vinařství Maděřič z Moravského Žižkova, vinařství Konečný z Čejkovic a další.
Ani letos nebude chybět bohatý hudební doprovodný program. Zatímco sobota bude patřit zejména žánru country, v neděli se vinicí budou linout tóny tradičních cimbálovek. Milovníci jazzu si na své přijdou v prostoru Ornamentální zahrady, kde po oba dva dny zahraje skupina J. J. Jazzmen.
Ani děti se během víkendu nudit nebudou. Je pro ně připraveno veselé loutkové divadélko a zábavné úkoly týkající se rostlin.
 
Chcete se dozvědět, jak vzniká
místní vino? Přijďte se projít expozicí výroby vína s průvodcem. Prohlídky budou probíhat po oba dny v následujících časech 12.00, 14.00 a 16.00 hodin a stojí 350 Kč/osoba. V ceně vstupenky je zahrnuto vstupné na vinobraní, exkurze po expozici a degustace 2 vzorků vína. Rezervace na prohlídku expozice výroby vína je nutné provést předem, a to na emailové adrese amalie.balastikova@botanicka.cz nebo na telefonu 737 284 260.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.