Share |

Věc dne: Korg iKaossilator 2.2

Šikovná hračka nejen pro DJe.
screenshot aplikace

Kaossilator je úspěšný výrobek od Korgu, který používají DJs po celém světě, ze známějších jmen třeba James Zabiela. Před nějakou dobou poslal výrobce na trh softwarovou verzi, kterou můžete používat s iPadem nebo iPhonem. Dnes navíc končí slevová akce, kdy je zlevněna na 9,99 z původních 20 dolarů/eur. Stojí to za to?
 
Co to je: Softwarová verze syntezátoru Kaossilator. Vydává to zvuky, které můžete přelaďovat, loopovat a vytvořit si tak třeba vlastní nekonečný DJ set. Nebo můžete těmi 150 vestavěnými zvuky a pazvuky z iKaossilatoru doplnit to, co hrajete jinak. Na dotykovém displeji svého  přístroje se se zvuky z aplikace fakt vyřádíte (možnost přidat své vlastní tu bohužel není).
Co to dělá: Beaty, pazvuky, loopy. Produkt je cílený na mladé publikum a předpřipravené kombinace zvuků se jmenují podle aktuálních stylů elektornické hudby (dubstep aj.). 
Jak na to: Vyberete si nějakou připravenou kombinaci zvuků, dejme tomu deep house. Pak můžete změnit tempo, ladění, jednotlivé party nástrojů vypínat či měnit za jiné. Můžete využít všech pět najendou, nebo hrát "sólově" jen jeden.
Svůj set pak můžete exportovat na Soundcloud, od verze 2 zálohovat v iCloudu či sdílet na facebooku. Nahrávku můžete i přesunout do itunes a dále s ní pracovat v dalších programech.
Naučit se to ovládat je docela intuitivní a návod víceméně netřeba, ale přece se hodí své poznatky zkonzultovat s někým, kdo to už ovládá - doporučujeme video tutorial od Korgu tady 
a nebo ukázku od Elijah MC.
Starší ipadová verze má návodnou videorecenzi zde.
 
Možností vzniklých modifikováním tempa či realtime przněním zvuků pomocí dotykového displeje jsou tisíce. Různě upravovat defaultní uc uc uc uc/bž bž bž bž/uc uc uc uc/ huí huí huí huí je zábava na dlouho. Zvuková kvalita je velice slušná.
 
Komu se to hodí: DJům a muzikantům - čím vážněji berete hudbu, tím spíš pro vás bude tahle věc jen doplňkem vašeho vybavení, samozřejmě. 
Kolik to stojí: 19,99 dolarů nebo eur, do dneška 9,99, další slevové akce by mohly v budoucnu následovat.
Verdikt: Za 9,99 se docela vyblbnete a můžete přidat své eventuální hudební produkci na barvách. To by šlo.
 
Více na:
http://www.korguser.net/ikaossilator/en/index.html
https://itunes.apple.com/app/korg-ikaossilator/id452559831?mt=8
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.