Share |

V Praze vystoupí slovenští Fallgrapp

foto: pořadatel akce

V pražském Rock Café v sobotu 21.4. vystoupí fenomén slovenské scény Fallgrapp. Ti učínkovali na Eurosonic Noorderslag v Holandsku, jako support Bonoba v Bratislavě, nebo na festivalech Pohoda a Grape před několika tisíci fanoušků. Do Prahy se vrátí přesně rok po téměř vyprodaném koncertě v kině Aero. V den koncertu můžete také naladit rozhovor s Fallgrapp na Radiu 1 ve 14 hodin. Koncert doprovodí brněnští Himalayan Dalai Lama.
 
Slovenská kapela Fallgrapp je netradičním hudebním seskupením, v kterém se podmanivě spojují elektronika s akustickými nástroji, houslovým triem a ženským vokálem. Kapela vznikla v roce 2012 a postupně se vyprofilovala do stálé 8 členné sestavy. Pohybuje se na pomezích organické elektroniky, downtempa, trip-hopu a alternativního popu.
 
Jejich debutové album Rieka získalo nejvíc hudebních ocenění Radio_Head Awards v rámci jednoho ročníku. Rieka získala hned 4 ceny - album roku 2014, singl, debut a elektronická nahrávka. Fallgrapp vydali už i druhé album s názvem V hmle, které se stalo jedním z nejzajímavějších hudebních počinů slovenské scény za rok 2017 a v březnu 2018 získalo cenu Radio_Head Awards za nejlepší album roku 2017.
 
Himalayan Dalai Lama vydávají druhé, dlouho očekávané album, které ponese název Orange Coloured Rose Leaves. Tentokrát se elektronická dvojice producentů rozhodla upustit od digitálních zvuků a hledala cestu a tvar v podobě analogových kláves a bicích automatů různých generací od 60tých let do současnosti. Propojení mezi moderní taneční hudbou a dynamikou a zvukem ambientní vážné hudby. Orange Coloured Rose Leaves je poetickým dílem v rychlé a chaotické době. Je to cesta lodí na ostrov uprostřed rozbouřeného moře. Na koncertě poprvé představí skladby z připravované desky s kompletně novou živou performance.

 
FALLGRAPP + HIMALAYAN DALAI LAMA
21. 4. 2018, 20:00
Rock Café

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.