Share |

V Doxu je debata o budoucnosti Prahy, vstup zdarma

JAKÁ JE VIZE PRAHY
http://vizeprahy.dox.cz/


4. z cyklu veřejných diskusí na téma:

RADIKALIZACE ČESKÉ POLITICKÉ SCÉNY
středa 16.11.2011 od 18hod

Veřejná diskuse je připravená ve spolupráci Institutu aktivního občanství a Centra současného umění DOX a proběhne v rámci live rozhovorů k výstavě Luciferův efekt.
Diskuse se zaměří na reflexi aktuálního dění spojeného s prorůstáním netolerance a xenofóbie do vrcholné politiky a veřejného života.
 

PROGRAM:
Úvod

Daniela Retková
Centrum současného umění DOX

Panel
Moderátorka: 
Prof. PhDr. Vladimíra Dvořáková, CSc. - politoložka, vedoucí katedry politologie na Fakultě mezinárodních vztahů VŠE v Praze, předsedkyně Akreditační komise České republiky. Původním vzděláním historik (FF UK). V letech 2003-2006 byla viceprezidentskou Mezinárodní politologické asociace (IPSA).
Erik Tabery - šéfredaktor týdeníku Respekt
Píše především komentáře o domácí politice. Získal například cenu Novinářská křepelka (2003) a prestižní Cenu Ferdinanda Peroutky (2008).
Z knižní tvorby: Vládneme, nerušit (2006), Hledá se prezident (2008)
Mgr. Klára Kalibová - ředitelka občanského sdružení In – Iustitia
In IUSTITIA se jako první svého druhu v ČR cíleně zabývá násilím z nenávisti v celé jeho šířce. Téma násilí z nenávisti přináší do veřejného povědomí, odborného diskurzu a politické diskuze. Organizace důsledně prosazuje principy demokratického právního státu zahrnující rovnost všech lidí v důstojnosti a právech, poskytuje právní pomoc konkrétním osobám vystaveným násilí z nenávisti.
Mgr. Jan Charvát, Ph.D. - politolog
Vystudoval politologii na FSV UK a politickou sociologii na Högskolan Dalarna ve Falunu ve Švédsku. Mezi lety 2001 – 2005 přednášel na FSV UK kurs Současný politický extremismus a radikalismus. Je autorem knihy „Současný politický extremismus a radikalismus“ (2007) O této problematice píše do odborných i populárních časopisů.
Mgr. Matěj Spurný - předseda dozorčí rady o.s. Antikomplex
Je jedním ze zakladatelů a členem o.s. Antikomplex a členem Společnosti Bernarda Bolzana. Od roku 1998 publikuje články o problematice česko-německých vztahů v Lidových novinách, v týdeníku Respekt a v časopise Souvislosti. Je spoluautorem výstavy a knihy Zmizelé Sudety.
V současné době pracuje v o.s. Antikomplex, píše knihu o migracích na konci války, překládá, je doktorandem na Ústavu hospodářských a sociálních dějin FF UK a účastní se výzkumu dějin KSČ na FF UK.
 
Diskuse
Závěr
 
Vstup na diskusi je zdarma!

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.