Share |

Tip na knihu: Volání kukačky

Knižní novinky 2014 - na www.KNIHCENTRUM.cz
 
Jednou z nejočekávanějších knižních novinek letošního roku byl detektivní příběh Volání Kukačky od J. K. Rowlingové, kterou vydala pod pseudonymem Robert Galbraith. Vydalo jej v únoru nakladatelství Plus. Autorka je známá zejména díky řadě knih o čarodějnickém učni Harry Potterovi. Tato knižní série získala celosvětový úspěch včetně řady ocenění a prodalo se jí více než 400 milionů kopií. Tímto se J. K. Rawlingová stala během pěti let multimilionářkou a zaslouženě je považována za 12. nejbohatší ženu v Británii.
Autorka nejprodávanější knižní série již měla dost toho, jak ji někteří kritikové navždy zařadili mezi autory dětských čarodějnických knih pro děti. Proto nejprve napsala román pro dospělé nazvaný Prázdné místo a posléze i detektivní příběh Volání Kukačky, který je prvním dílem z chystané série o soukromém detektivovi Cormoranu Strikovi, druhý díl má spisovatelka hotový a pracuje na třetím.
Hlavní roli ve skvěle napsané detektivce Volání Kukačky hraje válečný veterán Cormoran Strike. Odsloužil si misi v Afghánistánu a to na něm zanechalo stopy na těle i na duši. Přišel o nohu, o iluze a pomalu a jistě i o svou stálou partnerku. Taky to vypadá, že teď bude nějakou dobu bydlet v kanceláři. Strike se cítí sám, a tak se ponoří do práce a rozhodne se na plný plyn věnovat praxi soukromého detektiva. A pak najednou do jeho kanceláře sebejistě vkráčí John Bristow s neuvěřitelnou historkou. Vypráví o své sestře, slavné modelce s přezdívkou Kukačka, která před pár měsíci náhle zemřela. Policie případ uzavřela jako sebevraždu, ale její bratr tomu odmítá uvěřit. Vypráví o sestřině životě Strikovi a vtahuje ho do světa luxusu, pozlátka, milionářů a jejich milenek, příšerných návrhářů i rockových hvězd …
Nalákali jsme vás? Věříme, že ano.
Detektivní příběh Volání Kukačky máte možnost zakoupit si na www.KNIHCENTRUM.cz, v internetovém knihkupectví s širokým sortimentem knih, rychlou expedicí a výhodnými cenami. V nabídce knihkupectví naleznete beletrii pro děti a dospělé, komiksy, učebnice, odbornou literaturu, encyklopedie, příručky, mapy, audioknihy i doplňkový sortiment.
Při nákupu nad 500,-Kč je doprava ZDARMA.
 KNIHCENTRUM.cz přináší čtenářům také aktuální informace z knižního trhu. Naleznete je na Facebooku, Twitteru, Google+ a webu KNIHCENTRUM-revue.cz.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.