Share |

Tip na jarní procházku: Vydejte se Starou Prahou po stopách Franze Kafky

foto: pořadatel akce

Jméno Franze Kafky bývá jedním dechem spojováno s Prahou. Jeden z nejvýznamnějších spisovatelů 20. století, jehož dílo ovlivnilo generace čtenářů i autorů, se v Praze narodil a až na posledních osm měsíců tady prožil celý život. To je fakt, který z učebnic znají snad všichni. Jenže kde vlastně Kafka bydlel, kudy rád chodíval, kde byla jeho oblíbená místa? Zasvěcené odpovědi nabízí nový kulturně-vzdělávací pořad pro veřejnost nazvaný Po stopách Franze Kafky, který pořádá Společnost Franze Kafky – pro všechny milovníky Kafky, zákoutí Staré Prahy, historie a procházek.
 
Devadesátiminutový program začíná krátkým seznámením s životem a dílem Franze Kafky, pokračuje návštěvou knihovny Franze Kafky, obsahující dobový fond s tisícem svazků a výtvarné návrhy vzešlé ze soutěže na pomník Franzi Kafkovi v Praze, a vyvrcholí procházkovým okruhem Starou Prahou s výkladem zkušeného průvodce. Trasa nemine Maiselovu ulici, náměstí Franze Kafky, Malé náměstí, Staroměstské náměstí, Železnou ulici, Ovocný trh, Celetnou ulici, Dlouhou ulici, pomník Franze Kafky před Židovským muzeem a skončí u jedné z Kafkových oblíbených kaváren.
 
První dva termíny programu Po stopách Franze Kafky jsou 28. a 29. 4. od 18 hod. Další budou průběžně zveřejňovány na webu www.franzkafka-soc.cz
 
Vstupné: 150 Kč/osoba, u cizojazyčného výkladu 200 Kč/osoba.
Studující: vstupné 80 Kč/osoba, cizojazyčný výklad 120 Kč/osoba.
Rezervace vstupenek a další informace na e-mailové adrese: mail@franzkafka-soc.cz nebo ve Společnosti Franze Kafky, Široká 14, Praha 1, tel. 224 227 452.
 
- - -
 
Společnost Franze Kafky je nevládní nezisková organizace, která byla založena v roce 1990. Jejím hlavním cílem je přispět k oživení tradic, z nichž vzešel unikátní fenomén tzv. pražské německé literatury, a obnovit obecné povědomí o významu kulturní plurality středoevropského regionu, kde spolu po staletí žili Češi, Němci a Židé. Jméno Franze Kafky je pro ni symbolem zmíněných tradic, věnuje jeho dílu soustavnou pozornost a usiluje o to, aby se stalo přirozenou součástí českého kulturního kontextu. Podařilo se jí mnohé: od postavení pomníku Franze Kafky, přes první vydání souborného díla Franze Kafky v českém jazyce ve vlastním Nakladatelství Franze Kafky, po vybudování Centra Franze Kafky, kulturního střediska se společenským sálem a knihovnami v srdci pražského Josefova, v Široké ulici. Společnost Franze Kafky má přibližně 1 000 členů z celkem 23 států světa.
 
Společnost Franze Kafky
Široká 14
110 00 Praha 1
http://www.franzkafka-soc.cz/spolecnost/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.