Share |

Tigi Hair In Motion Show byla špičková

foto pořadatel akce

12. října 2011 v klubu SaSaZu předvedli své kadeřnické umění Nick Irwin (evropský kreativní ředitel značky TIGI) a Akos Bodi (evropský ředitel pro vzdělávání).
Byli jsme se na ně podívat a nezklamali nás.
Do Prahy dorazili po pěti letech. Nick a Akos, to je pravá a levá ruka Anthonyho Mascola, legendárního britského kadeřníka a jednoho z nejbohatších lidí světa.
 
KDE SE VZALI A JAK TO DĚLAJÍ
 
Nick je u Tigi od roku 2004, předtím pracoval jako session stylist, má tedy skvěle "v ruce" česání. Akos je Maďar; pracoval v USA pro Wellu, Antony Mascolo si ho vzal k sobě do Londýna ve stejné době jako Nicka. Tihle dva jsou od té doby hlavními showmany značky (po Anthonym samozřejmě). jejich představení je poučná "education show".
Obvykle sestává ze 2-3 segmentů. Prvním jsou názorné ukázky nejmodernějších střihů, druhým pak fashion styling pro přehlídky a na závěr dojde na"Alta Moda" - to je temná, zajímavá show na hranici módy a umění.
Značka Tigi spolupracuje s řadou designerů - Christopher Kane, který stojí za značkou Versus, jim dokonce navrhl design nových produktů (řada Catwalk).
Značku Tigi dělají kadeřníci pro kadeřníky - nedá  se koupit v obchodě, ale jen v salonech. Je jednou z nejrychleji se rozvíjejících značek na světě - díky tomu, že to, co dělají, hned přenášejí do praxe, jim vývoj produktů trvá měsíce a ne roky jako u velkých firem.
 
NEJČERSTVĚJŠÍ NOVINKY V PRAZE
 
Během večera se profesionálové i laici dozvěděli hodně novinek a zažili smršť inspirace. Nickovo průvodní slovo, samotná práce s vlasy modelek i krátká videa z přehlídek a zákulisí přinesly spousty podnětů pro vlasy, ale i celkovou image. Charisma Nicka a Akose a dobře sestříhané vstupy dalších profíků nadchly návštěvníky svou pestrostí a kreativitou.
 
Dočkali jsme se užitečných informací o trendech a inspiracích (podle Nicka bude frčet gotický look inspirovaný zpěvačkou Siouxsie, i nadále má vliv také tvorba návrhářky Vivienne Westwood). Na pódiu jsme viděli vznikat "vylepaný" účes a la nová vlna i náročnou kreaci ovlivněnou počátky kariéry Vivienne Westwood..
 
Na Čechy to byla nevídaná show, konzervativněji založení kadeřníci docela koukali na energickou show plnou alternativní muziky a originálního videa.
 
VIVIENNE, CHRISTOPHER A NADŠENÍ
 
Na závěrečnou přehlídku přivezli organizátoři modely od světových návrhářů  - došlo na punkové šatečky od zmíněné Vivienne Westwood i elegantní šaty Christophera Kanea. Tigi chce i nadále spolupracovat s esy módní branže a vzájemně se inspirovat - jak se ukázalo na přehlídce i ve videospotech z přehlídek z právě proběhlých fashion weeků, tohle vzájemné obohacení funguje skvěle.
 
 
Nick a Akos vystupují sebevědomě a vtipně, neschází jim nadhled. V zákulisí jsou velice oblíbení - umějí si ze sebe udělat legraci, nejsou to žádní "kadeřníčci", a modelky jsou z nich nadšené. "Ostatní dělají crap, my děláme vlasy," říkává Nick. "My nejsme jako všichni ostatní."
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.