Share |

Tátafest 2014: TataBojs, Táta roku i značka Tátové vítáni

foto: pořadatel akce

Třetí červnová neděle již tradičně patří otcům. Ve světě se Den otců slaví již přes sto let a v našem kalendáři siv poslední dekádě i díky Tátafestu nachází své stálé místo. Letošní již 8. ročník Tátafestu se uskuteční v neděli 15. června 2014 od 14 do 19 hod. v pražském parku Stromovka - v prostoru u restaurace Šlechtovka. Akce pořádaná Ligou otevřených mužů a Unií center pro rodinu a komunitu je určená především mužům – otcům a je zdarma přístupná pro širokou veřejnost. V pestrém odpoledním programu najdeme koncerty kapel Lakomé Barky a TataBojs nebo workshop bubnování, pro milovníky adrenalinových sportů bude k dispozici lezecká stěna Boulder, pro malé i velké gurmány pak workshop vaření s „tátou“ Martinem Polačkem. Pro všechny pak stánky s klasickým i netradičním občerstvením, knížkami a mnoho dalšího. Více informací najdete na webu www.tatafest.cz
 
Nově se na letošním ročníku Tátafestu představí dva projekty LOM a UC;  v průběhu odpoledne bude předávána unikátní značka „Tátové vítáni“ zaměstnavatelům podporujícím aktivní otcovství svých zaměstnanců a také ocenění „Táta roku“ pro tátu s příběhem, kterého nominují jeho blízcí, spolupracovníci, zaměstnavatelé, rodinná centra apod. Více informací na www.tatovevitani.cz.
 
„Chceme upozornit na to, že otcové jsou důležití pro děti, rodiny i společnost. A že si zaslouží svůj svátek.“(Martin Jára, ředitel LOMu)
 
Tátafesty se stejně jako v minulých letech budou konat na řadě dalších míst v celé ČR (např.: v Brně, Ostravě, Plzni, Olomouci, Dobrušce) všechny informace a programy najdete na webových stránkách www.tatafest.cz.
 
„Den otců je svátek, který se již i u nás dostal do obecného povědomí. Pochází z USA a s nápadem na jeho vznik přišla žena - Sonora Smart Dodd, jejíž otec – vdovec se staral o pět dětí. Poprvé se tento svátek slavil v roce 1910. Dnes se slaví nejen v USA, ale i v Evropě, vždy třetí neděli v červnu.“
 
LINE UP TÁTAFEST 2014
ŠLECHTOVKA, PARK STROMOVKA, NEDĚLE 15. ČERVNA 2014 OD 14 DO 19 HOD.
 
STAGE:
14:30   ZAHÁJENÍ
14:35 AUTORSKÉ ČTENÍ MEANDER: PAVEL HRNČÍŘ – PLECHOVÁ MÍNA (NAKL. MEANDER)
15:00   DRUM CIRCLE - WORKSHOP
15:45   VYHLÁŠENÍ ANKETY TÁTA ROKU PŘEDÁVÁNÍ ZNAČKY TÁTOVÉ VÍTÁNI
16:15 LAKOMÉ BARKY – KONCERT
17:55  VYHLÁŠENÍ TOMBOLY– 3 HLAVNÍ CENY
18:00   TATA/BOJS – KONCERT
19:00   ZÁVĚR TÁTAFESTU 2014
 
MIMO STAGE - OD 14 DO 19:
SPORTOVNÍ AKTIVITY: LEZECKÁ STĚNA, TRAMPOLÍNY, …
WORKSHOPY:  KUTILOVÉ, RODINNÁ CENTRA, …
16:00   MARTIN POLAČKO:  KDYŽ VAŘÍ TÁTA – WORKSHOP S POPULÁRNÍM KUCHAŘEM  (VE STÁNKU LOM)
RELAX: HAMAKY, NUDNÝ OTEC - BAR, …
SOUTĚŽE:  JAZYKOVKA ROLINO, KAM S DĚTMI, …
STÁNKY, OBČERSTVENÍ, …
 
www.facebook.com/TataFesT?fref=ts
www.tatafest.cz
www.ilom.cz
www.uniecenter.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.