Share |

Táta Aloise Nebela pomůže slaným dětem

Festival Pozdní sběr už zítra v Rock café
archiv Pozdní sběr

Jaroslav Švejdík kreslí zádumčivého ajznboňáka Aloise a je frontmanem Priessnitz. Obě role spojí 12.listopadu na charitativním festivalu Pozdní sběr v pražském klubu Rock café. Výtěžek ze vstupného půjde na pomoc dětem trpícím cystickou fibrózou.
ČESKÁ BJÖRK A ŘVOUCÍ VEJCE
Proč si nenechat kapelu nesoucí jméno po vynálezci chladivých zábalů ujít? V Praze vystoupí po delší odmlce a zároveň to bude její poslední koncert letošního roku. To ale není jediný tahák večera.
 
Kdo uctíval Khoibu a má rád Emu Brabcovou, ví, že česká Bjork s mlžným hlasem ze skelné vaty se vrací s kapelou LUNO. A zatímco tahle znepokojivá psychedelie hlásí nástup, kapela Eggnoise ke zděšení skalních fandů oznamuje konec vystupování. V rockáči budou mít uřvaná vejce jeden z posledních koncertů vůbec.
 
NOHAVICA, KOČIČKOVÁ A KRIŠŇÁCI
Vystoupí také famózní šansoniérka Ester Kočičková s nedostižným klavíristou Lubomírem Nohavicou. Ester bude celým večerem provázet i jako moderátorka. Hudební smršť tím ale nekončí, těšit se můžete na Neočekávaný dýchanek, Karolínu Kamberskou, nebo na formaci Původní Bureš.
 
To vše se bude dít na dvou scénách, program dokoření ještě divadlo, autorské čtení Petry Hůlové, tanec a festivalové tržiště, kde se budou nacházet různé stánky a obchůdky. Kromě duchovní potravy budou moci návštěvníci ochutnat také indickou kuchyni, exotický čaj a čokoládové pamlsky. V průběhu celého dne bude své aktivity prezentovat Klub nemocných cystickou fibrózou.
 
 
SLANÝ POT
 
Nemocní CF mají výrazně slanější pot než zdraví. V horkém počasí se jim mohou dokonce tvořit krystalky soli na čele, na nose…
Pot dětí s CF obsahuje až 5x více solí než pot zdravého dítěte. Políbíme-li čelíčko zdravého kojence, nemáme žádný chuťový vjem. Políbíme-li ale dítě s CF, téměř vždy vnímáme zcela jasně slanou chuť. Maminky, které tuto skutečnost zjistí, by měly požádat lékaře o vyšetření potním testem, i když dítě nemá žádné známky nemoci. 
 
Více informací na www.pozdnisber.net a www.rockcafe.cz a www.cfklub.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.