Share |

Tanečník Allan Lemaja: u vás zvýrazňujete prsa, v Brazílii jde o zadek

foto archiv umělce

Allan Lemaja je brazilský tanečník, choreograf a model, který žije již 6 let v Praze. Založil zde taneční skupinu Out of Bounds, se kterou vyhrál soutěž Taneční skupina roku a velice úspěšně soutěžil i v show ČeskoSlovensko má talent. Zároveň pořádá taneční workshopy a kempy, např. hip hop meeting (http://www.hiphopmeeting.cz/). Ptali jsme se ho na tanec i módu.

Když procházíš českými ulicemi, poznáš, že okolo tebe právě prošel někdo z Latinské Ameriky podle toho, jak byl oblečený?
Díky počasí to moc rozeznat nejde. My v Brazílii máme celý rok léto, takže zimní oblečení nenosíme. Ale během léta v Čechách pozoruji ten ohromný rozdíl oproti tomu, jak se oblékají Brazilci, takže ty rozdíly vidím jen v tomto roční období.
V čem vidíš největší rozdíl mezi brazilskou módou a českou módou?
U chlapů se nijak výrazně neliší. Co se týče žen, tam jsou největší rozdíly ve zvolených střizích a tvarech oblečení. Je to také ovlivněné anatomií žen v Evropě a v Brazílii. Zatímco ženy v Čechách se soustředí především na zvýraznění jejich hořejších partií, např. hlubokými výstřihy, Brazilky spíše zvýrazňují jejich pozadí. U nás je zcela nadčasový trend mít veliký kulatý pevný zadek (u žen samozřejmě:-))
Jak bys popsal český každodenní styl?
Česká zimní móda je velmi elegantní. Na druhou stranu přesně opačný pocit mám v létě. Vždycky mi přišlo, že lidé v Čechách se v horkých dnech oproti Brazilcům neumějí hezky obléknout.
Máš nějakou oblíbenou brazilskou značku bot, oblečení nebo oblíbené návrháře?
Velice populární po celém světě jsou letní boty Havaianas, jejichž styl se pak snažil okopírovat kdekdo. Nicméně dnes už tomu nevěnuji takovou pozornost jako před lety. Když se mi něco prostě líbí, tak si to koupím.

text: Andrea Siládiová


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.