Share |

Svátek tvořivého amatérismu pro začátečníky i pokročilé je tu!

Přemýšlíte, co podniknout během následujícího víkendu? Co se takhle vydat oslavit květákovou sezonu na Fiskulet?
Svátek tvořivého amatérismu pro začátečníky i pokročilé je tu!
www.fiskulet.cz

 
Banální až trapný, trochu divný a přesto lehko stravitelný, možná jemně dekadentní a především pak svérázně humorný – takový bude již devátý ročník MSVAF Fiskulet, který proběhne od 16. do 18. 9. v malebném prostředí Tvrze Holešice u obce Chrást, kousek od přehrady Orlík.
 
Návštěvníky Malého Skororodinného Všemotevřeného Festivalu, který získává rok od roku stále větší oblibu (nejen) u vyznavačů tvořivého amatérismu, čeká během tří dnů program plný multi kulti záležitostí stejně obskurních jako jedinečných.
 
Bizarní atmo a ještě bizarnější filmy
 
Vedle specifické lehce bizarní atmosféry budou již tradičně páteří programové nabídky filmové projekce, které sami organizátoři dělí do tří skupin - Divné filmy, Kinderfilmy a Seniorfilmy. Samostatnou kategorií pak bude soutěž filmů od 30ti sekund do 15ti minut bez rozdílu žánrů a technik. 
 
Divná hudba, kterou jinde neuslyšíte
 
Fiskulet ale nejsou jen filmy! Festival láká také na koncerty možná ještě ne úplně objevených ale zato náramně zajímavých kapel. 
 
Pro letošek bude tou největší hvězdou německá formace YPH, jejíž tvorba se pohybuje někde na pomezí post-punku, rocku a hardcore. Dále zahraje domácí post-rockové trio Glitchet, lo-fi electro noisové uskupení TTTT, těžko zařaditelná partička Porno Stereo a další. 
 
A aby toho nebylo málo, hned první festivalový den je navíc v plánu tzv. Divná hudba aneb hudebně improvizační blok všech zúčastněných kapel, projektů a jejich torz.
 
Uměníčko a přednášky pro opravdové kinofily
 
Již tradičně nebude na Fiskuletu chybět ani tzv. Uměníčko aneb představení (nejen) kvalitního umění nebo přednášky pro opravdové kinofily, jejichž tématy budou letos mj. Ekologická poselství japonského horroru neboAmerická krása, Matrix a Aristotelův koncept blaženosti.
 
Více o festivalu včetně přesného programu najdete na www.fiskulet.cz

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.