Share |

Šup do VŠUP shopu

 
 
14. – 18. prosince se bude konat další ročník speciální prodejní akce studentů a absolventů Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze, která nese název VŠUP SHOP.
CHATTY
Akce VŠUP SHOP se po komornější variantě v ateliéru, poprvé konala v minulém roce ve větším rozsahu přímo v galerii školy. Obrovský zájem veřejnosti potvrdil, že nadčasové, netradičně řešené a originální zboží studentů je velmi žádané. Supervizi nad celou akcí převzal Ateliér módní tvorby, vedený módním návrhářem Josefem Ťapťuchem. Budou to právě módní návrhy z jeho ateliéru, jež tvoří dominantní část prodeje. Šaty, kalhoty, trička od budoucích módních návrhářů, ale doplní i práce studentů z jiných ateliérů. VŠUP SHOP neklade studentům žádná omezení, budou se proto účastnit i studenti z Ateliéru keramiky, designu výrobků a dokonce i animace. Nabídku doplní absolventi VŠUP, módní návrháři, kteří mají dnes už zavedené jméno a stálou klientelu, například Chatty, Mirka Talavašková nebo Zuzana Sedmidubská. Mladé studenty bude zastupovat například Kristýna Pojerová z Ateliéru skla, která zaujala na Designbloku svým závěsným svítidlem ve kterém je možné pěstovat bylinky nebo Eliška Kuchtová z Ateliéru Design oděvu a obuvi vedeného módní návrhářkou Liběnou Rochovou. Krásné keramické objekty vyrábí Pavla Vachunová z Ateliéru keramiky vedeného Maximem Velčovským a svůj talent předvedou i studentky od Jitky Škopové z Ateliéru textilu, Aneta Dvořáková a Leschingerová Anna.
Petra Pluháčková
Mirka Talavašková
Letošní ročník připravil celou řadu novinek. Kromě nedělního prodeje a prodloužené otevírací doby, to bude především oficiální zahájení prodeje, které se ponese ve slavnostním duchu. Ve středu bude celá akce otevřena módní přehlídkou, tvořenou  modely ze starších kolekcí studentů, kterou si budou moci zájemci na místě okamžitě koupit. Pro návštěvníky bude k dispozici také foto stěna, kde se můžou v nově nakoupeném oblečení vyfotit na polaroid a odnést si obrázek na památku. Tím nejpodstatnějším ale zůstává možnost, nakoupit oblečení, doplňky a užitý design, který nese rukopis mladých studentů designu a umění.
 
VŠUP SHOP je skvělá příležitost jak poznat tvorbu mladých a talentovaných designérů, kteří jednou budou určovat styl.
 
VŠUP SHOP
14. – 18. listopad
10:00 – 21:00
Galerie VŠUP
Michaela Gorcová
 
Další informace:
Veronika Pacíková
PR Manager
Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze
náměstí Jana Palacha 80, 116 93 Praha 1
tel: 251 098 262 / mobil: 739 304 060
pacikova@vsup.cz / www.vsup.cz
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
O Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze
Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze byla založena v roce 1885. Po celou dobu své existence se řadí mezi nejkvalitnější vzdělávací instituce. Důkazem je množství úspěšných absolventů, kteří patří mezi respektované odborníky s prestiží přesahující hranice České republiky.
Škola je rozdělena na šest kateder – architektury, designu, volného umění, užitého umění, grafiky a dějin umění a estetiky. Jednotlivé katedry se dále člení na ateliéry dle své odborné specializace, vedené respektovaným osobnostmi.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.