Share |

Strindbergův týden ve Skandinávském domě

repro k akci

Předposlední týden v květnu bude patřit velikánovi švédské literatury Augustu Strindbergovi (1849–1912). V roce 2012 si totiž připomínáme stoleté výročí od úmrtí tohoto dramatika, spisovatele a všestranného umělce. Abyste jeho osobnost i tvorbu poznali co možná nejkomplexněji, připravil si pro Vás Skandinávský dům unikátní projekt Strindbergův týden, který bude probíhat od 21. do 24. května.

Těšit se můžete na besedu s překladateli Strindbergových děl do češtiny, promítání dvou filmových snímků a také na vzácného hosta Erika Hööka ze Strindbergova muzea ve Stockholmu. Minifestival vyvrcholí ve čtvrtek 24. května, kdy budete mít jedinečnou možnost nahlédnout do autorova soukromí prostřednictvím jeho korespondence s manželkami, která byla speciálně pro tyto účely poprvé přeložena do češtiny. Tato část je navíc zpracovaná velmi atraktivní formou divadelního představení.

Přijďte tedy 21., 23. a 24. května vždy od 19h na přednášky, diskuse a divadelní představení do Městské knihovny v Praze (Mariánské nám. 1, Praha 1) a 22. května od 18h do kina Evald (Národní 28, Praha 1), kde budou promítnuty dva filmy legendárního švédského režiséra Alfa Sjöberga, které jsou natočené podle Strindbergových dramat.

Více informací na www.skandinavskydum.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.