Share |

Speciální slanina v Brixton Balls!

Fast food s michelinskou příchutí
foto Brixton Balls

Sympatický fast food Brixton Balls už na Korunní v Praze totálně zdomácněl – do té míry, že Tim Simenon, jedna z jeho duší, už vymýšlí, čím by stálou nabídku vylepšil.
 
Nadcházející týden bude proto ve znamení „super bacon“ do hovězího menu, což vymyslel Američan Chris Hora, kuchař z Kalifornie, který má jako z udělání kousek výš na Korunní svůj vlastní podnik.
 
„Úplně jsem zamiloval do Chrisovy kuchyně,“  říká Tim, „vymysleli jsme spolu, čím to tady u mě trochu ozvláštnit, a sice, že Chris dodá tuhle speciální slaninu.“
„Tahle je speciálně vyuzená,“ upřesňuje Chris. „Celý proces trvá tři týdny, přičemž nepoužívám maso z žádných Frankensteinových zvířat, ale zdravých farmářských vepřů. A jako koření používám jen sůl, chilli, černý pepř a cukr.“
Domácí udírna? „Ne ne, připravuju to speciálním způsobem v troubě, nechci, aby to chutnalo moc zakouřeně, jako slaný popelník. Slanina by měla být chuťově komplexní a vyvážená.“
 
Restaurace Hora Haus je mimochodem také podnik, kterému je radno se nablížit. Hora je světoběžník se zkušenostmi z Michelinem ověnčených podniků. V Praze provozuje restaurant amerického střihu, odpoledne brunch, večer dinner, se super kvalitními surovinami. „Jsem zastáncem přirozenosti chutí, stačí dvě tři vynikající ingredience, někdy dokonce jen jedna, necháte je vyniknout, a teprve potom je to dokonalé.“
 
brixtonballs.cz
horahaus.com


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.