Share |

Skvělé ságo dnes v Brně

 
Stefano Ferrian (IT), blu (BRA), Spectral Index (CZ) a bolehlavy v Brně
 
AVA presents:
 
Electroacoustic/free jazz solo performances & collective improvisation session featuring:
 
Stefano Ferrian (IT, Psychofagist, de-NOIZE) / saxophone
http://stefanoferrian.wordpress.com
http://myspace.com/denoizeproject
blu (BRA) & guest / prepared acoustic guitar, laptop, violin, flute & objects
http://soundcloud.com/nomade-label
http://soundcloud.com/blusound
&
Spectral Index (CZ) / experimental electronica
http://soundcloud.com/spectral_index
 
http://ava.chernobyl.eu
http://facebook.com/avantyry
 
19/11/11, 20.00 @ Boro, Brno
entry: 100
 
STEFANO FERRIAN (IT)
http://stefanoferrian.wordpress.com
http://myspace.com/denoizeproject
http://myspace.com/psychofagist
http://psychofagist.com
 
Stefano Ferrian je činorodý italský hudebník, skladatel a improvizátor, který při své tvorbě neustále hledá nové horizonty. Jako kytarista italské jazz/math/grindové kapely PSYCHOFAGIST, kteří letos obrátili vzhůru nohama brněnské Vegalite, pomáhá bořit hranice mezi extrémní hudbou a avantgardou. Konceptuální projekt DE-NOIZE pak svou hravou nespoutaností může připomínat tvorbu Mika Pattona nebo Johna Zorna. Mezi jeho další projekty patří The Radiata 5tet, Nerve4tet, Name Of The Game, Ferrian / Quinteros / Pissavini Trio, Razoj nebo Udus.
Jako sólový muzikant pak brázdí Evropu se svým saxofonem a improvizuje s mnoha významnými jmény na poli jazzu, současné vážné hudby a experimentální hudby obecně. Při svých koncertních a studiových seancích spolupracoval s hudebníky jako Sabir Mateen, Damo Suzuki, Luca T Mai [ZU], David Tiso (ex-Ephel Duath, Manuscripts Don't Burn), Xabier Iriondo, Damo Suzuki, Gianni Mimmo, Cristiano Calcagnile, Clayton Thomas, Luca Pissavini, Wendelin Buechler, Liz Allbee, Ezramo, Dominik Gawara, Ivan Pilat, Stefano Giust, Patrizia Oliva, Mika Rintala, Leo Svensson, Finn Loxbo, Begard Lauvdal, Adrian Myhr, Carlo Tarif, Sandro Marinoni, Stefano Roncarolo a řadou dalších.
Stefanovu sólovou tvorbu vydanou na labelu Clinical Archives včetně čerstvé nahrávky Convergence najdete ke stažení zdarma na jeho webu: http://stefanoferrian.wordpress.com/discography/.
 
Stefano Ferrian své ságo doveze 19. listopadu do brněnského klubu Boro, které bude jednou ze zastávek jeho evropského miniturné. Stefovo sólo vystoupení bude následovat improvizační seance, v níž si zahraje s brněnským rezidentem brazilského původu Bluem a dalším hostem. Očekávat se dá úplně všechno. Koncert pořádá AVA.
 
BLU (BR)
http://soundcloud.com/nomade-label
http://soundcloud.com/blusound
http://vimeo.com/user2005965
 
Blu je Brazilec, který v současné době působí v Brně. Při kooperacích s různými vystupujícími propojuje field recording, konceptuální kompozice a hlavně schopnost vnímavé improvizace. Multiinstrumentalista, který tvar zvuku ohýbá v závislosti na prostoru, kde vystupuje, interpretech, s nimiž hraje, a nástrojích, které zrovna využívá – cokoliv od preparovaných objektů včetně kytary, perkusí, flétny, houslí, baskytary nebo laptopu. Minulý rok vystupoval s kolektivem Nós collective, multimediálním improvizačním projektem, který propojuje tanec, hudbu, vizuální umění, site specific a městské zásahy.
 
SPECTRAL INDEX (CZ)
http://soundcloud.com/spectral_index
http://www.myspace.com/neurochirurgy
 
Elektronika, která se kroutí pod rukama, plná neurčitých odkazů. Silný eklekticismus charakterizuje také tvorbu brněnského producenta Marka Salamona. Při vytváření abstraktních zvukových struktur čerpá z IDM, glitche, ambientu, noisu, ale také současné vážné hudby a jazzu. Svědci jeho živých vystoupení často hovoří o určité formě náboženského osvícení: údajně se při nich až podezřele často zjevuje Ježíš.
 
event@Facebook: http://www.facebook.com/event.php?eid=142902875809427
event@last.fm: http://www.last.fm/event/3106032+Stefano+Ferrian+%28Psychofagist%29+v+Brn%C4%9B
http://ava.chernobyl.eu
http://facebook.com/avantyry
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.