Share |

Skinny Joe Line vyrábí obal na CD motorovou pilou

foto: pořadatel akce

Skinny Joe Line je pražské instrumentální duo, které tvoří Filip Černý (kytara, alektronika) a Marian Petržela (bicí). Hudebně se pohybují na pomezí jazzu, country nebo worldmusic a nebojí se ve svém akustickém repertoáru využívat smyčky, efekty nebo mobilní telefon. CD kapela opatřila unikátním dřevěným obalem, který dělá z desky skutečný čundrácký artefakt. Tuto limitovanou edici vyrábí ručně kytarista a výtvarník Filip Černý za pomoci motorové pily, kladiva, hřebíků, kůže. Deska bude k dostání v prodejnách Polí5 již koncem srpna 2014. Umělci pokřtí CD v pražském klubu Baryton 13. září, ale ještě před tím je můžete vidět a slyšet na festivalu Fiesta v unikátním pražském kulturním prostoru Přístav 18600 v úterý 26. srpna.
 
Slovy umělců:
„Idea se zrodila jednoho zimního večera, kdy s posledními záblesky světla vnikla do místnosti i sentimentální nálada společně s romantickou představou sebe sama, co by věčného tuláka. Vzpomínky na trampské období, písně a připálenou gulášovku na sebe nenechaly dlouho čekat. Opovrhování folkovým patosem a akustickou křehkostí bylo rázem pryč. Skinny Joe Line chápeme jako návrat do míst, která už si většina z nás nepamatuje - jsou to tajemné krajiny zasunuté hluboko v našem podvědomí.
 
Netypické spojení akustické kytary a bicí soupravy přináší řadu výhod i potíží. Pro muzikanty je to nesporně inspirující prostředí, které je nutí uvažovat jiným způsobem, než v tradiční kapele. Chybějící basa a pouze jeden harmonicko-melodický nástroj (kytara) staví muzikanty do nové situace. Když jsou na to v kapele jen dva, tak je rázem všechno jinak. Musíte se víc soustředit, poslouchat spoluhráče, reagovat.“ říká kytarista a skladatel Filip Černý a dodává „Mašinky a krabičky jsou skvělí pomocníci, zejména looper, díky kterému můžete na nahrávce slyšet vrstvy kytar a rezonátorů, prokázal důležitou službu. Mobilní telefon zase pomohl na několika místech nahradil klávesy nebo elektronické bicí a díky tomu nahrávka trochu víc voní futuristickým country.“
 
Skinny Joe Line jsou:
Filip Černý / kytary, rezonátor, elektronika (Unifiction, Bob Saint-Claire, Tembryo)
Marian Petržela / bicí nástroje
 (Floex, Tony blues band, Bob Saint-Claire, ex Impuls, ex Roman Pokorný trio)
 
CD k polechu zde.
Profil kapely tady.
Videoklip na You Tube.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.